Hjulmand forklarer: Derfor skiftede jeg ikke ud

Kasper Hjulmand ventede 78 minutter med at lave sin første indskiftning mod Slovenien, og det var der en særlig årsag til.

STUTTGART (Tipsbladet): Det blev slet ikke sådan en fest, som tusindvis af rød-hvide roligans havde håbet på, da Danmark smed en 1-0-føring og spillede uafgjort mod Slovenien i gruppeåbneren ved EM.

Første halvleg var til tider fremragende for Danmark, men i anden halvleg gik gassen af ballonen, og da Slovenien udlignede efter 77 minutter, havde landstræner Kasper Hjulmand endnu ikke skiftet ud, selv om holdet set udefra havde brug for friske kræfter.

Det var naturligvis et tema efter kampen på pressemødet, hvor der ikke var fortrydelse at spore hos Hjulmand over de sene indskiftninger.

- Vi sad godt. Vi spillede ikke sprudlende og scorede, men vores positioner var gode. På det tidspunkt til det 65-66. minut begynder jeg at tage fat i udskifterne. Der så det okay ud. Der var lidt tendenser fra en time til minut 65-66, og der tager jeg fat i dem og gør dem klar. Indtil da synes jeg, vi havde siddet fint og lå rigtig godt på dem, fortæller landstræneren på pressemødet.

Efter kampen sagde Christian Eriksen på TV, at de danske spillere nok gik ned på energi i kampens slutfase, og det erkender Hjulmand er bekymrende.

- Ja, det er det da, siger Hjulmand, som dog trækker en smule på sit svar, inden han fortsætter:

- Der skal være energi hele tiden. Sådan er det i fodboldkampe. Engang imellem sker der nogle ting, og så er det selvfølgelig op til mig, at hvis det er fordi, der er nogle, der er ved at gå kolde, så bliver de skiftet ud. Men som jeg sagde... indtil det 65-66 minut synes jeg ikke, det er energien, og vi ligger fint på dem. Men det manglende mål gør også, at man bliver lidt ængsteligt måske.

Generelt kan man mærke på landstræneren, at det er to point, som man har smidt. Han fremhæver flere gange, at det kunne være gået helt anderledes, hvis Rasmus Højlund havde scoret på sin store chance i anden halvleg, hvor han få meter fra målet skød lige på Jan Oblak.

-  Vi mister ikke pusten, men spiller med for lidt intensitet i forhold til at få scoret det næste mål.

- Rasmus har en kæmpe chance, hvor vi slår en god kontra, men vi mister intensiteten i vores eget spil og spiller lidt for passivt. Sesko banker den på stolpen udefra, og der spreder sig lidt nervøsitet. Det er måske nemt at kigge lidt tilbage. Det så fint ud derinde indtil 20 minutter før tid.

- Når du fører med én, og du ikke får scoret det næste, så sniger der sig noget ind til sidst. Det er derfor, at 2-0-målet er ekstremt vigtigt. Vi talte om det i pausen, for det sikrer kampen på en måde, og vi er så tæt på at punktere kampen, lyder det med ærgrelse i stemmen for Hjulmand.

Med kun et enkelt point i banken er der pres på det danske landshold, som møder England om fire dage.