Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand reagerer på voldsom Gravesen-kritik

Kasper Hjulmand er ikke enig i, at det danske landshold mangler vildskab, men landstræneren erkender, at spillet længe har været præget af alt for stor ængstelighed.

Tipsbladet på Designmuseum Danmark. 

Det danske landshold leverede en historisk dårlig præstation for tre uger siden, da Kasper Hjulmands mandskab var i store problemer mod verdens dårligste landshold, San Marino. 

Dagen derpå gav Thomas Gravesen et interview til Tipsbladet, hvor landsholdslegenden kaldte det nuværende landshold for 'usundt ad Pommern til', på grund af manglende konkurrence og manglende vildskab og spilleglæde. 

I forbindelse med tirsdagens landsholdsudtagelse af truppen til de kommende kampe mod Slovenien og Nordirland spurgte Tipsbladet Kasper Hjulmand, hvordan landstræneren ser på kritikken fra Thomas Gravesen. 

- Når ‘Graver’ siger det, så er det rigtigt, lød det sarkastiske svar fra Kasper Hjulmand. 

- Jeg tror, det var Troels Bech, der sagde, at når man selv er en hammer, så ser man kun søm stikke ud.

Men er du uenig i Gravesens kritik?

- Jeg ved ikke, om der var… der var i hvert fald ikke kvalitet nok. Men vildskab, det ved jeg ikke, om det er det, der skal til. Men der var i hvert fald ikke kvalitet nok i kampene, lød svaret fra Kasper Hjulmand. 

For stor ængstelighed
Efter 2-1-sejren over San Marino udtalte Christian Nørgaard til TV 2 Sport, at der er nogle mentale årsager til, at landsholdet ikke har fået spillet til at fungere i et stykke tid. Ved tirsdagens landsholdsudtagelse i Bredgade i København blev Kasper Hjulmand spurgt til, om han er enig i vurderingen af, at Danmarks spil har været for låst. 

- Der har været nogle udfald, jeg er helt enig i, at noget af det, vi virkelig skal tænke meget over, det er hvordan, vi kan finde den frigjorthed. Den energi, når vi vil opnå noget. Og i hele den her opbygning til her, hvor vi er nu, der har vi spillet for at opnå noget. Vi har spillet for at få folk revet med os. Vi har spillet for at få skabt kontakt til vores fans, så de vil se os og kommer i Parken. 

- Vi har spillet for at opnå noget, og jeg synes, at vi har spillet med for stor ængstelighed og måske det, ‘Nør’ kalder låsthed. Fordi vi måske er bange for at miste noget. Og det er svære, svære kampe at vise det, når modstanderne har det rigtigt, rigtigt fint med at have 70 afleveringer i en kamp, og stå at sparke det hele i stykker og trække tiden. Det er bare virkeligheden, lød svaret fra Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand vil se mere frigjorthed fra Danmarks spillere i de kommende EM-kvalifikationskampe mod Slovenien og Nordirland (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images). 

Landstræneren pegede endvidere på, at der i denne EM-kvalfiikation har været tale om kampe, hvor man som spiller har en følelse af, at man ikke kan få ros, uanset om man vinder kampen. Hjulmand blev herefter spurgt, hvordan han konkret vil få spillerne til at være mere frigjorte. 

- Det gør man ved, at vi får det italesat, og ved, at vi viser klip fra kampene. Vi har alle sammen det referencepunkt med Belgien-kampen tre dage efter det, der skete med Christian (Eriksen, red.) under EM. Der er ingen, der aner, om de kan spille fodbold, om de overhovedet kan gennemføre 10 minutter på en fodboldbane. Vi har enorm opbakning fra alle. Vi kunne have tabt 10-0 og stadig have fået klapsalver. Der spillede vi med en frigjorthed. Vi hamrede bare igennem.

- Nu er stemningen lidt den modsatte. Vi er bange for at tabe noget, bange for at miste noget. Så det skal vi have italesat, lød det fra Kasper Hjulmand. 

Danmark spiller mod Slovenien i Parken på fredag klokken 20.45 i næste uge.