• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Hylder dansker: Ville have ham til Bayern München

Foto: Getty Images

Nu arbejder de sammen på det tyske landshold, men allerede som cheftræner for Bayern Mücnhen var danskeren på ønskelisten.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

En stigning på næsten et halvt mål pr. kamp via dødbolde er facit for det tyske landshold siden tilgangen af danske Mads Buttgereit.

Dødboldstræneren, der har en fortid i FC Midtjylland og på det danske landshold, landede en aftale med Tyskland kort efter EM-slutrunden sidste år. Hans arbejde har haft en effekt med det samme.

Sammen med assistenttrænerne Danny Röhl, Marcus Sorg og Hermann Gerland samt målmandstræner Andreas Kronenberg danner de holdet bag cheftræner Hansi Flick.

Den tyske cheftræner kender vigtigheden af dødbolde, da han selv som assistenttræner under Joachim Löw havde ansvaret for dem på det tyske landshold. Derfor sætter han også stor pris på Mads Buttgereits arbejde.

- Enhver spiller kan se, at arbejdet skaber succes. Effektiviteten som kommer ud af det er imponerende. Mads er meget vigtigt, fordi han har arbejdet med dødbolde i mange år og bringer sin ekspertise helt ned i den mindste detalje, siger Hansi Flick ifølge Spox om sin assistenttræner.

Samarbejdet med Hansi Flick kunne sagtens være sket tidligere, da den tyske cheftræner allerede i sin tid som chef for Bayern München ønskede at hente Mads Buttgereit til Tyskland.

- Jeg havde ham allerede på ønskelisten, dengang jeg var i Bayern, siger Hansi Flick.

Ved VM bliver danskerens arbejde i første omgang testet mod Japan, Spanien og Costa Rica, som Tyskland er i pulje med.