Video : Tipsbladet
Landshold

- Nicolai Vallys kunne godt spille fodbold, men...

I barndomsklubben BK Skjold jubler man over Nicolai Vallys' rejse til nu at kunne kalde sig landsholdsspiller.

Nicolai Vallys vil sent glemme sidste uge.

Mandag kunne han fejre sin 27 års fødselsdag, og tre dage senere gav Kasper Hjulmand ham en forsinket fødselsdagsgave. Brøndby-stjernen blev i anden halvleg indskiftet til sin landsholdsdebut i EM-kvalifikationskampen mod San Marino - en kamp Danmark vandt med 4-0.

Bagefter kampen kunne en pavestolt Nicolai Vallys' næsten ikke få smilet af læberne, da han mødte Tipsbladet og den fremmødte presse i mixed zone.

Men også i barndomsklubben BK Skjold var smilene brede, da Nicolai Vallys kom på banen til fordel for Jesper Lindstrøm med 20 minutter igen.

- Det er fedt for klubben, at vi får nogle positive historier ud af det, så på den måde er det dejligt. Der var også et billede af dem alle tre [Yussuf, Pierre og Vallys, red.] sammen, og det er jo fantastisk at se dem på den store scene, siger BK Skjolds formand, Jan Sørensen, til Tipsbladet og fortsætter:

- Pierre fortalte også efter kampen, at han kunne huske minderne sammen med Vallys fra Skjold-tiden, og det giver en god følelse hos os. Fællesskabet og fodboldturene er jo nogle af de ting, som vi kan give til de her unge fodboldspillere.


Nicolai Vallys kom på banen til sin landsholdsdebut i minut 72 af kampen mod San Marino (Foto: Lars Rønbøg/Getty Images).

Modsat Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen, der også har en fortid i BK Skjold, så har Nicolai Vallys' helt store gennembrud ladet vente på sig. Først som 19-årig forlod han BK Skjold, og i forrige sæson blev han bredt anerkendt som en af Superligaens bedste spillere, da han tørnede ud for Silkeborg IF.

- Det er en helt unik rejse. Der kommer til at gå 30 år, før det sker igen. Det skal forstås på den måde, at alle gode fodboldspillere bliver plukket tidligt. Derfor kan det her næsten ikke lade sig gøre længere, så for os er det bare super fedt. Tænk sig, at han har spillet på vores førstehold og nu er nået så langt. Det er en fed fortælling til vores klubhistorie, siger Jan Sørensen.

Den samme rejse hyldede Kasper Hjulmand efter debuten.

- Det er jo et eventyr, som sker meget, meget sjældent i dag, fordi de fleste kommer fra stærke akademier allerede i ungdomsrækkerne, og han har taget en helt anden rute. Da vi så ham i FC Roskilde, vidste vi, at han var en dygtig boldspiller, og Kent [Nielsen, cheftræner i Silkeborg IF, red.] tog ham til sig, og han lagde meget på i Silkeborg, sagde landstræneren på pressemødet efter San Marino-kampen.

Sidste sommer skiftede offensivspilleren så til Brøndby IF, men at han skulle blive landsholdsspiller lå ikke ligefrem i kortene, da han forlod Skjold for syv år siden.

- Han kunne godt spille fodbold, men det handler meget om mentaliteten også i de unge år. Man skal træne rigtig meget, og der er også den her konkurrencekultur, og det var den del, som ikke var ham. Så derfor var det svært at sige dengang, at han nu skulle ende her.

Nicolai Vallys måtte for denne gang nøjes med en enkelt landsholdsoptræden, da han blev afløst af Mohamed Daramy på grund af en overbelastningsskade. Den ene landskamp er dog formentlig nok til at give Brøndby-spilleren smil på læben et stykke tid endnu.

- Det er surrealistisk og kæmpestort. Jeg tror måske ikke, at jeg helt har forstået det. Jeg skal nok lige hjem og sunde mig. Jeg forsøgte at nyde det så godt som muligt, sagde Nicolai Vallys til Tipsbladet efter kampen mod San Marino.

Hvor længe overbelastningsskaden holder Nicolai Vallys ude, og om det kommer til at påvirke hans deltagen i Brøndbys møde med AGF på søndag, er der endnu ikke blevet meldt noget ud omkring.

Foruden Nicolai Vallys, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen har Kenneth Zohore som tidligere Skjold-spiller også været udtaget til A-landsholdet - dog uden at få debut.