Video : Tipsbladet
Landshold

Ingen panik hos Delaney: Jeg er også FCK'er

Landsholdet står i en helt fin position, mener Thomas Delaney, som henviser til sin hjerteklub FC København.

Tipsbladet i Helsingør

FC København og "positiv arrogance" er ofte noget, som går hånd i hånd, og det gjorde det også denne tirsdag i landsholdslejren på Hotel Marienlyst. 

For Thomas Delaney, der har FCK-blod i årene, stillede op for pressen, og han drejede selv FC København ind i snakken om de nylige nedture på landsholdet, som måske ikke er så store nedture igen. 

For det er ikke en decideret katastrofe, når man slår San Marino knebent, selv om de er verdens dårligste landshold. I sidste ende handler det nemlig om point, hvilket Delaney har lært fra sin tid i FC København.

- Det kan godt være, jeg kommer med færre bekymringer. Men jeg er kommet ind her, og jeg ser ingen bekymrede ansigter. Vi står i en fin position. Sidste samling fik vi seks point. Jeg skal være den første til at sige, at vi ønsker at spille det optimale fodbold offensivt. Men jeg er også FCK'er og seks point i to kampe, er det, vi spiller for. 

Delaneys henvisning til københavnerklubben fik straks snakken til at falde over på Champions League-kampen for lidt mindre end en uge siden, hvor FC København slog Manchester United med 4-3. 

En kamp, som Thomas Delaney naturligvis så, omend han ikke løb ellevild rundt i stuen, da Roony Bardghji scorede sejrsmålet kort før tid.

- Jeg har været ret imponeret over FCK i den her Champions League-kampagne. De har virkelig været dygtige og har fået for lidt point. Det var ganske fortjent. 

- Jeg så, at Neestrup har lavet et interview, hvor han siger, at det måske var deres dårligste kamp i Champions League, men endelig fik de pointene. Og det kan jeg egentlig godt følge ham i, at det var et spørgsmål om tid, hvis de holdt performancen. Så de fik lige en knyttet næve, udbryder Thomas Delaney med et stort grin, hvorfor han bliver spurgt til, om han ikke gjorde mere end at knytte næven: 

- Min datter sov! 

Derudover fortæller han, at han er glad for at være tilbage i landsholdstruppen, og at han er positivt overrasket over, at han er kommet sig så hurtigt over sit brækkede kraveben. 

Her kunne han fremvise et stort ar på sin skulder. Han har fået ni skruer opereret ind, og det kan godt mærkes, når han bevæger den, men det er ikke noget, som generer ham. Han er helt fit for fight og så kan han godt gå gennem scanneren i lufthavnen, hvilket ellers var noget, han havde tænkt over.

Til gengæld erkender han, at han nok ikke skal tage indkast for det danske landshold.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images