• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lasse Sylvest Mikkelsen

Landsholdsasistent jubler over Cajuste-indhop: Nu er han låst til Sverige

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Jens-Lys Cajuste havde mulighed for selv at vælge, om han ville stille op for det svenske eller amerikanske landshold.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Da FC Midtjyllands Jens-Lys Cajuste blev sendt på banen mod Frankrig tirsdag aften, var det samtidig et farvel til muligheden for at spille for det amerikanske landshold.

Det har ellers været en af de helt store debatter omkring det svenske landshold i løbet af året. Den 21 årige FCM-midt er opvokset i Göteborg med en amerikansk far og en svensk mor. Cajuste har derfor dobbelt statsborgerskab, og det betød, at han selv kunne vælge, hvilket af de to landshold, han ville stille op for.

I sidste ende valgte han Sverige, og han blev udtaget af den svenske landstræner, Janne Andersson, i begyndelsen af november.

Læs også:Morten Olsen tvunget foran tv'et: Det er så trist

- Jeg har haft kontakt med USA's fodboldforbund, men Sverige føtes mere rigtigt. Det er klart, at det var en svær beslutning at tage, men jeg har familie og venner og har boet i Sverige det meste af mit liv, så det føles rigtigt.

- Det var et svært valg, men efter at have tænkt det igennem og talt med mine nærmeste om det, så føles det som den rigtige beslutning, sagde Cajuste til Fottbolskanalen i forbindelse med udtagelsen.

Jens-Lys fik egentlig debut mod Danmark for en uge siden, men da det var en venskabskamp, så låste den ham ikke til det svenske landshold.

Læs også:Imponeret DBU-boss om landsholdet: Det er sindssygt flot

Nu er muligheden for at repræsentere USA dog helt væk, da fik et indhop i Sveriges 4-2 nederlag til Frankrig tirsdag aften, og det ham vækker glæde i den svenske landsholdslejr.

- Ham kommer vi til at få meget nytte af. Vi skiftede ham ind, fordi vi jagtede en sejr. Vi behøvede en, der kunne vinde bolde, sagde den vikarierende svenske landstræner, Peter Wettergren, efter kampen.

Læs også:Sverige taber og rykker ned i Nations League

Læs også:U21-landsholdet går ubesejret gennem EM-kvalifikation

Læs også:Medie: Planer om udbryderliga med danske klubber lægges på is

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020