• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Mikkel Damsgaard kan blive historisk: Ville være fedt at have den på sig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Onsdag aften kan Mikkel Damsgaard skrive sig ind i historiebøgerne med en "rekord", der aldrig bliver slået.

Af Kenneth Jensen

Det er ikke til at tælle på to hænder, hvor mange danske spillere der onsdag er ude af opgøret mellem Danmark og Sverige. På grund af britiske restriktioner til Danmark og på grund af et par positive coronatests i den danske landsholdslejr er omkring tre håndfulde spillere ikke med.

Døren åbnes naturligvis for andre spillere, og der er derfor en stribe spillere, der kan få deres debut for A-landsholdet onsdag mod Sverige.

En af dem kan tilmed skrive sig i historiebøgerne med en "rekord", der ikke bliver slået.

19-årige Mikkel Damsgaard er nemlig den første fra årgang 2000 eller senere, der er udtaget til landsholdet. Får han debut, bliver han altså også den første fra det nye årtusinde, der spiller kamp for A-landsholdet.

Og det må der være ganske gode muligheder for, når Danmark møder Sverige, og der er så mange spillere ude af opgøret.

Læs også:Optakt: Danmark - Sverige

- Det ville være meget fedt at have den på sig, siger den 20-årige Sampdoria-spiller til tipsbladet.dk.

Mikkel Damsgaard skiftede i sommer fra FC Nordsjælland til Sampdoria og er efter et par måneder af den nye sæson i Italien allerede på A-landsholdet.

- Det er gået rigtigt hurtigt. Lige siden min første Superliga-kamp og siden, jeg blev taget op i Superliga-truppen. Det er man lidt vant til nu, så det er bare ud og gøre sit bedste hver eneste dag og vise, at man kan være med, siger Damsgaard.

Han går således ind til kampene mod Sverige, Island og Belgien med selvtillid og masser af spilletid i benene.

- Jeg synes selv, jeg er i god form. Jeg har spillet mere, end jeg har forventet. Jeg har været glad for den tid, jeg har fået. Jeg har lært helt vildt meget på de tre måneder, jeg har været dernede nu, så det har været godt. Jeg har nydt at spille fodbold med mit hold, og kampene har været fede, siger Damsgaard og forklarer:

Læs også:Sådan ser Danmarks trup ud mod Sverige: Superligaen dominerer

- Man kan mærke, man spiller på et højere niveau, også teknisk og taktisk. Det er noget andet i Italien med det taktiske. Man lærer noget både defensivt og offensivt, og så er det sværere at skabe chancer i Italien end måske Superligaen, så selvfølgelig er det et højere niveau, og på den måde udvikler man sig også mere.

Landsholdet har altid været en drengedrøm for "Dams", der har sine forcer i det offensive og kan være med til at lirke defensive hold op.

- Jeg skal vise, at jeg kan være med på niveauet og vise over for Kasper, at jeg fortjener at være med her og spille sammen med alle de gode spillere. Og så skal jeg bare gøre mit bedste, siger Mikkel Damsgaard.

Sampdoria-danskeren blev født den 3. juli 2000 og voksede op i Jyllinge. Han fik Superliga-debut for FC Nordsjælland som 17-årig, og siden har Damsgaard udviklet sig til en god, offensiv spiller, der også er blevet fast mand på U21-landsholdet.

Læs også:Damsgaard blev storrost af træner: Han kommer tit med vilde udtalelser

Læs også:Kæmpe coronaudbrud i Nice: Er Kasper Dolberg smittet igen?

Læs også:Southampton topper Premier League: Det er lidt skræmmende

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus