• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Østrigsk boss trygler: Hjælp os, Danmark!

Foto: Getty Images

Danmark er afhængig af østrigsk hjælp på søndag, og samtidig er Østrig også afhængig af dansk hjælp, hvis man skal undgå en nedrykning i Nations League.

Af Lars Gram-Hanssen

Efter torsdagens 2-1-nederlag til Kroatien kan Danmark nu ikke længere selv afgøre sagerne i Nations League, hvor Kasper Hjulmands mandskab i stedet må krydse fingre for østrigsk assistance. 

Forud for sidste spillerunde i gruppespillet er situationen således den, at Kroatien er på førstepladsen i gruppe 1, med 10 point, mens Danmark er på andenpladsen med ni point. 

En sejr over Frankrig på søndag er dermed ikke nok for Danmark, der også er afhængige af et kroatisk pointtab mod Østrig. 

Heldigvis for Danmark er situationen den, at Østrig har en del på spil inden søndagens opgør mod Kroatien i Wien. Østrig ligger således til nedrykning i Nations League og har derfor brug for en sejr over Kroatien. Samtidig er det dog nødvendigt for Østrig, at Frankrig ikke vinder over Danmark. 

Forud for søndagens kampe krydser Østrigs landstræner, Ralf Rangnick, derfor fingre for dansk hjælp.

- På søndag vil vi give alt for at vinde kampen, og så håber vi på, at Frankrig ikke vinder over Danmark, lyder det således, ifølge UEFAs hjemmeside, fra Ralf Rangnick. 

Østrig tabte torsdag med 2-0 til Frankrig i Paris, hvor Kylian Mbappé og Olivier Giroud kom på tavlen for verdensmestrene, der dog altså stadig er i nedrykningsfare i Nations League.