• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Sabler Frankrig ned: Her var Danmark bedre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Frankrig høster ikke ligefrem roser i hjemlandet dagen derpå.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

20 gode minutter havde Frankrig i sig, inden Danmark satte kniven ind.

Fra minut 34 til 39 afgjorde Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen kampen til Danmarks fordel. Herfra var de franske verdensmestre anført af Kylian Mbappé og Antoine Griezmann yderst tamme.

Flere franske medier rejser oven på præstationen i Parken bekymring forud for VM i Qatar. I L'Equipes trykte kolonner bliver kniven også svunget af den tidligere franske landsholdsspiller Vikash Dhorasoo, som ikke bryder sig om Didier Deschamps taktiske oplæg.

- Personligt mener jeg, at systemet [3-4-3, red.] er dårligt. Jeg er heller ikke helt objektiv, da jeg ikke bryder mig om det system. Hvis ingen af de tre stoppere deltager i spillet, så mister du nogen på midtbanen, og så bliver du underlegen, siger Dhorasso i L'Equipe ifølge football.fr.

Midtbanespilleren, der blandt andet har en fortid i Lyon, hæfter sig ved Danmarks 4-3-3-formation, som han mener havde flere fordele, end det der var tilfældet med Deschamps system.

- Jeg noterer mig ved fire forsvarsspillere, hvilket også gælder Danmark, så bliver deres backs meget mere involveret. Det var slet ikke tilfældet hos os. Alle de største VM-bejlere spiller med fire nede bagved.

Didier Deschamps har praktiseret 3-4-3-formationen siden EM 2020, men Vikash Dhorasoo mener altså, at der skal andre boller på suppen fremadrettet. Frankrig havde en hel del spillere skadet til opgøret i Parken, så Danmark kan formentlig forvente en anden modstand til VM.

Her er danskerne i gruppe med netop Frankrig, Australien og Tunesien. VM skydes igang om godt halvanden måned.