Video : Tipsbladet
Landshold

Simon Kjær kommenterer mulig fremtid i FCM

Simon Kjær ser i øjeblikket Italien som sit hjem, men Danmarks landsholdskaptajn vil ikke kategorisk afvise en mulig fremtid i FC Midtjylland.

HELSINGØR (Tipsbladet): Med Thomas Thomasberg og Peter Sand har FC Midtjylland i løbet af det seneste års tid hentet to tidligere spillere tilbage til klubben i afgørende roller udenfor banen. 

Og i et interview med Tipsbladet gjorde FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein det for nyligt klart, at han også meget gerne ser folk som Erik Sviatchenko, Jonas Lössl, Joachim Andersen, Rasmus Nissen Kristensen og Simon Kjær få vigtige roller i FC Midtjylland, når deres spillerkarrierer en dag er forbi. 

For Simon Kjærs vedkommende er situationen dog den, at hans kone er svensk, og at familiens fremtid dermed ikke umiddelbart ligger i Danmark. Det fortalte landsholdets anfører torsdag, da han mødte den danske presse på Hotel Marienlyst. 

Her pegede Kjær på, at hans børn taler engelsk og at han lige nu ser Italien som sit hjem. Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at Claus Steinlein kan glemme alt om at se Simon Kjær i FC Midtjylland en gang i fremtiden. 

- Jeg har lært, at i fodbold skal man aldrig nogensinde afvise noget som helst, lyder det fra Simon Kjær, hvorefter landsholdets anfører trækker vejret dybt ind og tøver en smule. 

Men er FC Midtjylland interessant for dig?

- Det er et godt spørgsmål. Det ved jeg ikke, om det kan være. Jeg kan se mig selv mange steder. Jeg kan også se mig selv mange steder, som ikke har noget med fodbold at gøre. For lige så meget, som jeg elsker den verden, lige så meget hader jeg den også for nogle af de ting, der foregår. Så der er rigtigt mange ting i det. Men jeg tror også jeg har fundet ud af, som jeg også har sagt tidligere, at den tid, der kommer efter fodbold, den har jeg ikke spekuleret så meget på, svarer Simon Kjær og fortsætter:

- Og jeg har egentlig heller ikke lyst til at begynde at forestille mig den, for hvis jeg begynder at lægge fokus den vej, så begynder jeg at fjerne fokus fra min fodbold. Jeg har været så privilegeret i mit liv, at når jeg engang er færdig med fodbold, hvilket jeg ikke forventer sker lige foreløbig, at jeg kan sætte mig ned i seks måneder eller et år og finde ud af, hvad jeg skal.

- Jeg har ikke behov for at komme ud og finde et arbejde. Så privilegeret er jeg heldigvis på det punkt. Og jeg skal også nok finde ud af det på et tidspunkt. Men den tid, den sorg.

Under presseseancen i Helsingør blev Simon Kjær også spurgt til sin uafklarede situation i AC Milan. Her pegede Danmarks anfører på, at der i øjeblikket foregår en undersøgelse, som kan få betydning for hans egen fremtid i Milano-klubben. Det kan du læse om HER.