• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Skyder rygte ned: Sådan afvikles EM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

UEFA-chef slår fast, at EM skal afholdes i flere lande.

Af Victor Risager

Sommerens EM vil ikke blive afholdt i kun et land. Det fastslår Martin Kallen, UEFA’s øverste chef for slutrunden, over for TV3 Sport.

I stedet vil man holde fast i planen om at afholde EM i 12 forskellige værtsbyer, såfremt de alle 12 kan magte opgaven.

Flere gange har der ellers været snak om, at hele EM-slutrunde kan afholdes i en enkelt by, og senest har engelske medier skrevet, at Storbritannien kunne agere vært for alle turneringens kampe. Men det afvises altså nu.

- Lad mig slå fast endnu en gang, at det ikke kommer på tale at arrangere hele slutrunden i samme land. Vi holder fast ved vor beslutning 19. september 2014 om, at der spilles i 12 byer. Hvis en by på grund af pandemien må opgive sin værtsrolle, klarer vi os med 11 spillesteder. Vi har en plan for hvordan vi i værste fald kan gennemføre turneringen i otte byer, siger Martin Kallen til TV3 Sport.

Det er altså godt nyt for de fans, der gerne vil se EM komme til Danmark. Efter planen skal fire kampe nemlig spilles i Parken, og det drejer sig om det danske landsholds gruppekampe mod Finland, Belgien og Rusland samt en ottendedelsfinale.

De øvrige 11 værtsbyer er Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Dublin, Glasgow, London, München, Rom og St. Petersborg

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus