• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Stråler for FCK: Han mangler på landsholdet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Efter en grim knæskade er kaptajnen tilbage i omdrejninger for FC København, men man kunne også godt bruge ham på landsholdet lyder det.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I mange år har Zeca været hjertet på FC Københavns midtbane.

En slem knæskade sidste efterår satte spørgsmålstegn ved grækerens niveau, når han en gang kom tilbage i omdrejninger. Men styrmanden på FCK-midtbanen har bare vist sig at være mindst lige så god, som han altid tiden har været.

Efter ydmygelsen i Farum mod FC Nordsjælland understregede klubbens daværende cheftræner Jess Thorup, der ikke havde kaptajnen til rådighed, vigtigheden af Zeca.

- Når jeg ser sådan en kamp i dag, og jeg har set de seneste kampe, så kan jeg godt se betydningen af Carlos Zeca, lød det dengang til Discovery+.

Selvom Zeca spiller og stråler for FC København, så er han endnu ikke tilbage i landsholdsvarmen under den nye træner Gus Poyet. Det er mere end et år siden, at 34-årige Zeca sidst var en del af landsholdet.

- Vi har talt om nogle muligheder for træneren og iblandt dem er Zeca, som er tilbage for FC København efter sin skade, siger den græske radioreporter Sotiris Tabakos ifølge sport-fm.gr efter kampen mellem Cypern og Grækenland i Nations League.

Gus Poyets græske mandskab tabte opgøret med 1-0. Sotiris Tabakos mener således, at Zeca ville løfte holdet, hvis han fik chancen igen i den græske nationaldragt.

- Zeca passer helt klart ind på landsholdet, og når vi kigger på kampbilledet i første halvleg, så var fraværet af ham åbentlyst, siger han.

33 gange har Zeca repræsenteret Grækenland. I denne sæson er det blevet til ni FCK-kampe for kaptajnen, der fortsat ikke er helt fysisk klar til at spille 90 minutter i samtlige kampe efter sin knæskade.

Kontrakten med FCK udløber næste sommer, og det forlyder i græsk medie, at han tager afsked med klubben til den tid.