• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Victor Risager

Kritiseret: Nu får Hákon Haraldsson opbakning

Foto: Getty Images

Den tidligere FC København-profil har ikke fået nogen nem start i Frankrig.

Af Victor Risager

Den tidligere FC København-spiller Hákon Haraldsson har ikke fået en nem start i Lille siden sit sommerskifte til 113 millioner kroner, og nu forsvarer cheftræner Paulo Fonseca den unge islænding og beder om tålmodighed.

Haraldsson strålede ellers i preseason for Lille, men har ikke haft samme indflydelse i ligakampene. Senest fik han blevet kritiseret for sin præstation i et nederlag mod Reims tirsdag aften.

Det populære medie Get French Football News rangerede eksempelvis kantspilleren som kampens dårligste spiller sammen med holdkammerateren Jonathan David og gav ham karakteren 3 ud af 10. Også fanmediet Le Petit Lillois rangerede islændingen som kampens værste.

Efter kampen blev cheftræner Paulo Fonseca derfor spurgt ind til den tidligere FC København-profil, og han er slet ikke i tvivl om Haraldssons kvaliteter.

- Hákon Haraldsson er en ung mand med en masse kvaliteter. Når kampen er sådan, at vi møder et hold, der forsvarer meget lavt, er det sværere for ham. Han har brug for tid til at tilpasse sig vores liga og vores spillestil, men der er ingen tvivl: Han har kvalitet, slår Paulo Fonseca fast ifølge Lilles hjemmeside.

Haraldsson, 20 år, har spillet ni kampe for Lille hidtil, og det er blevet til én assist.

Tipsbladet talte tidligere på ugen med en af Haraldssons bedste venner i Isak Bergmann Johannesson om deres fælles tid i FCK, som han beskrev som et "eventyr" - læs mere om det