Ligue 1

PSG vandt Coupe de France efter smal finalesejr

Paris Saint-Germain vandt fredag aften Coupe de France efter en finalesejr på 1-0 over Saint-Etienne.

Ligue 1 var en af de rækker, der blev afsluttet før tid som følge af coronavirussens indtog, men fredag aften blev der atter spillet fodbold i Frankrig.

Paris Saint-Germain og Saint-Etienne bragede sammen i finalen af Coupe de France.

PSG havde alle de offensive profiler med, men det var Saint-Etienne, der først viste offensiv kvalitet. Denis Bouanga brød igennem i venstresiden, og med en flad afslutning i langt hjørne fik han passeret Keylor Navas i PSG-målet. Bolden tog dog stolpen og gik i spil igen.

I stedet blev det efter 14 minutter 1-0 til PSG.

Kylian Mbappé slap alene igennem med Jessy Moulin efter nogle hurtige PSG-kombinationer, og da angriberens forsøg blev reddet, kunne Neymar sparke returbolden ind via undersiden af overliggeren.

Angel Di Maria var ti minutter senere tæt på at udbbygge føringen, men denne gang diskede Moulin op med en suveræn redning.

Få minutter senere fortsatte problemerne imidlertid for Saint-Etienne, da 34-årige Loïc Perrin blev udvist i sin sidste kamp i karrieren efter en voldsom tackling på Mbappé.

Trods et par fornuftige muligheder formåede PSG dog ikke at drage fordel af overtallet inden pausen, så det stod 1-0 efter de første 45 minutter.

Fra anden halvlegs start indledte Thomas Tuchels tropper jagten på den scoring, der ville lukke opgøret, og Di Maria tegnede sig for den første større chance, da han trykkede af fra kanten af feltet efter en lille time. Argentinerens afslutning blev dog rettet af og gik til hjørne.

Efter 73 minutter fik Pablo Sarabia en gylden mulighed, men heller ikke han kunne gøre det til 2-0.

Den anden scoring lykkedes det heller ikke at sætte ind senere i opgøret, men Saint-Etienne formåede samtidig ikke at gøre ondt på hovedstadsklubben i den anden ende, så det var mestrene, der kunne juble efter slutfløjt.

PSG har stadig mulighed for at vinde både Coupe de la Ligue og Champions League.