Video : Tipsbladet
Ligue 1

UEFA undersøger nu PSG-salg til Qatar-klubber

Paris Saint Germain har tjent styrtende med penge på at sælge spillere til Qatar. Det bliver nu undersøgt af UEFA.

Paris Saint Germain har senest solgt tre spillere til klubber fra Qatar. Landet der er hovedaktionær i PSG igennem Qatar Sports Investments. Det har medført en del undren om, hvorvidt der ligger noget bag.

Derfor har UEFA nu sat sig for at undersøge sagen. Det skriver den franske sportsavis L'Equipe.

De tre spillere, det drejer sig om, er Marco Verratti, Julian Draxler og Abdou Diallo, som samlet set har sendt omkring 600 millioner kroner i kassen for den franske hovedstadsklub. Der kan dog være tale om en smule mindre, da der er tvivl om, hvad Draxler blev solgt til Al-Ahli for.

Ikke desto mindre skulle UEFA's financial fair play-folk være i gang med at vurdere, om der kan blivet 'frosset' en overførsel i klubbens regnskab, hvis de mener, at det er sket mellem to parter, der er relaterede med hinanden.

Det kan de også gøre, hvis man mener, at priserne er overvurderede i forhold til et behov for at balancere tallene i ens regnskab. Derfor vil UEFA nu se nærmere på, hvad graden er tilknytning er mellem PSG og klubberne fra Qatar.

Førnævnte avis peger dog på, at det kan redde PSG, at Qatar Sports Investments ikke ejer nogen aktier i hverken Al Arabi eller Al-Ahli, som stod for at købe spillerne.

PSG's præsident Nasser Al-Khelaifi har senest talt om, at man ikke sælger til klubber fra Saudi Arabien. Læs mere om det her.