• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Bruce raser: Kaldt et taktisk udueligt kålhoved

Foto: Getty Images

Newcastle Uniteds nu tidligere cheftræner åbner nu op om en svær tid i klubben, hvor han har skullet høre på meget.

Af Kenneth Jensen

Han nåede to hele sæsoner i Newcastle United, engelske Steve Bruce, men onsdag blev han og klubben enige om at gå hver til sit, efter klubben er blevet opkøbt, og man i øvrigt fortsat har første sejr i denne sæson til gode.

I pressemeddelelsen fra klubben var de sædvanlige "tak til alle"-citater fra manageren, men det er bestemt ikke hele historien om Steve Bruces tid i Newcastle United.

Den historie fortæller han andetsteds.

I et stort interview med The Telegraph åbner den nu 60-årige englænder op om tiden i den nordøstlige England, som for Steve Bruce i den grad var præget af, at han ikke følte sig ønsket i fodboldklubben.

- Jeg må takke alle, der har arbejdet sammen med mig, for jeg har været krævende, og jeg kan være svær at arbejde med. Specielt da jeg var yngre. Når vi tabte, var jeg helt nede, men når du er manager i Premier League med klubber som Birmingham, Wigan, Hull og Sunderland er det noget, du er nødt til at vænne dig til.

- Da jeg kom til Newcastle, troede jeg på, at jeg kunne klare alt, der blev kastet mod mig, men jeg må sige, at det har været meget, meget hårdt aldrig at være ønske og at føle, at folk håbede, jeg ville fejle. At læse, at folk konstant sagde, at jeg ville fejle, at jeg var ubrugelig, en tykt spild af plads, dum, et taktisk udueligt kålhoved og ting i den dur. Det var oven i købet fra dag ét.

- Når vi klarede det godt, var det noget med "ja, men holdet spiller dårligt fodbold", eller at det bare var heldigt. Det var latterligt og vedvarende, selv da resultaterne var gode.

- Det bedste var, når vi fik at vide, at vi var et nedrykningshold i alt på nær pointene. Det var i første sæson. Vi sluttede som nummer 13. (kritikken og chikanen) Det blev endnu værre i sæson to. Vi sluttede som nummer 12, 17 point over nedrykningsstregen.

- Jeg forsøgte at nyde det, og jeg nød det også. Jeg har altid nydt at kæmpe og at modbevise folk, men det var det eneste, det lod til at handle om. Det påvirker en, for når man vinder en kamp, føler man ikke, man er i gang med at overbevise supporterne, siger Steve Bruce i det opsigtsvækkende interview med The Telegraph.

I interviewet fortæller den 60-årige også, at jobbet i klubben, han i øvrigt altid har været fan af, meget vel kan være hans sidste som cheftræner.

Han fortæller også, at han var meget, meget stolt over at være træner for Newcastle United.

Newcastle United har ikke udpeget en afløser for Steve Bruce endnu, men er i gang med at afsøge mulighederne. I stedet er det assistenten Graeme Jones, der er klubbens midlertidige cheftræner.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020