Video : Tipsbladet
Premier League

Casper Sloth om klubjagt: Danske klubber var inde i billedet

Både danske og udenlandske klubber var inde i billedet, da Casper Sloth tidligere på sommeren var på klubjagt. I sidste ende faldt valget på Notts County i den femtebedste engelske række.

Man skulle næsten tro, at det var et direkte modsvar til moderne fodbold og nyrige fodboldklubber, når man kigger på Casper Sloths CV.

Han startede karrieren i AGF, før turen gik forbi Leeds United, AaB, Silkeborg IF og Motherwell, og nu er han havnet i legendariske Notts County. De seks klubber har alle det til fælles, at de er mere end 100 år gamle og besidder glorværdige historier. Faktisk er Casper Sloths nuværende klub, Notts County, den ældste professionelle klub i verden og endda ældre end den engelske fodboldforbund.

Men der er ikke en underliggende besked bag Casper Sloths klubvalg. 

- Nej, det er faktisk ikke bevidst, griner midtbanespilleren og tilføjer:

- Men det er da meget sjovt. Notts County er i hvert fald den ældste engelske klub. De snakker også om, at det er en af verdens ældste. Det er meget sjovt der, hvor der er meget tradition, og Leeds var meget det samme. AGF var også meget det samme i Danmark. Det er ikke noget, jeg går bevidst efter, men det er selvfølgelig meget fedt. Selvom Notts County ligger langt nede, har de rimelig mange tilskuere, har jeg hørt. Det er virkelig noget, man synes er fedt, uanset hvor man er.

Før skiftet til Notts County i midten af august havde Casper Sloth stået uden kontrakt siden slutningen af januar, hvor hans kontrakt med skotske Motherwell blev ophævet. Han nåede blot at spille én kamp for skotterne på et halvt år, og parterne var enige om, at samarbejdet ikke gik, hvorfor man rev kontrakten itu før tid.

- Det var bare mit eget ønske. De betalte mig løn, men jeg spillede ikke, og jeg havde ikke lyst til at blive der, når jeg ikke spillede. Det var stille og roligt. Der var ingen dramatik der overhovedet. Det var bare et fælles ønske, og så fandt vi en løsning på det, siger Casper Sloth om bruddet med Motherwell.

I et normalt år ville det formentlig ikke have taget de næsten syv måneder, det tog at finde en ny klub, men 2020 har som bekendt ikke været et helt normalt år. Da Casper Sloth skulle ud og lede efter en ny arbejdsgiver, blev verden nemlig ramt af coronavirussen, og den fik størstedelen af fodboldverdenen til at stå helt stille.

I mellemtiden holdt Sloth sig i gang hjemme i Danmark med en personlig træner, og der var efterfølgende muligheder for at blive i Danmark, da fodboldverdenen kom tilbage på sporet. 

Læs også:Notts County-træner om Sloth: Vi skal hjælpe ham tilbage

- Der var danske og udenlandske klubber inde i billedet. Generelt synes jeg, at det her var den bedste mulighed på alle måder. Derfor blev det dem, siger midtbanespilleren, der har mere end 150 Superliga-kampe på cv’et, og tilføjer:

- Det er ikke, fordi jeg ikke vil til Danmark. Jeg er ret åben. Jeg ved godt, at jeg ikke har spillet i noget tid nu og derfor skal til at i gang, så det er ikke, fordi jeg aldrig igen vil spille i Danmark. Men jeg kan også godt lide at komme ud og opleve andre steder og andre lande. Nu har jeg boet i England, men det her er anden by.

Ikke Sunday League
I stedet for et comeback til dansk fodbold blev det altså Notts County. Men når Casper Sloth skal trække i deres sort-hvide trøjer i den kommende sæson, bliver det ikke i en af de velkendte engelske divisioner.

Den næsten 160 år gamle klub rykkede i sommeren 2019 ud af League Two og rykkede dermed for første gang i dens historie ud af de engelske divisioner. I stedet spiller klubben i National League, der er den femtebedste række i England, og hvor flere hold blot er deltidsprofessionelle. 

Til trods for det er der ikke dog meget “Sunday League” over Notts County og klubbens faciliteter.

- Man kan godt mærke, at det er en ret stor klub, der også har været oppe i de bedste rækker i England. Alle faciliteterne, banerne og stadion er supergode, så det kan mærkes, at klubben burde være højere, og det er jo også det, den går efter, siger Casper Sloth.

- Det er den absolut største klub i den her liga. Selv hvis vi rykker op, er det lige før, at jeg tror, at det er den største klub dér (i League Two, red.) også, hvis man måler på fanbase og klubstørrelse.

Netop oprykning tilbage til League Two er det helt klare mål for Notts County i den kommende sæson. Det var det også i den seneste sæson, hvor klubben også sluttede på tredjepladsen i deres række, men tabte i en playoff-finale til Harrogate Town. Men om niveauet i truppen er til det, kan Casper Sloth ikke helt svare på endnu.

- Det er svært, fordi vi ikke har spillet nogle kampe. Bedømt ud fra træningen hidtil har vi nogle fine spillere, som har spillet i højere ligaer i England. Jeg synes, at vores egen trup virker spændende. Jeg har kun været her i en uge, og der har ikke været så meget fodbold, men også noget fysisk. Det er svært at svare på nu, men ud fra hvad de siger, har vi en fornuftig chance for at rykke op. Det er klart det, man går efter, siger Casper Sloth. 

Ligesom FC Midtjylland
Foruden Casper Sloth har Notts County også hentet portugisiske Ruben Rodrigues fra Holland til at hjælpe klubben med at rykke op, og de to udlændinges tilgange markerer et øget fokus på international scouting. Noget, klubbens danske ejere, brødrepar Alexander og Christoffer Reedtz, har haft et fokus på, siden de overtog klubben i 2019. 

At det netop er danske ejere har dog ikke spillet en stor rolle i Sloths skifte.  

- Det er klart, at jeg selvfølgelig har snakket med dem. Det er jo pudsigt nok, at man kan snakke direkte med nogle danskere. Men man kan sige, at det har mest bare været, at Notts County rigtig gerne ville have mig herover, siger han.

På nogle måder kan Notts County minde et par andre danskerklubber, nemlig Brentford og FC Midtjylland. Både Brentford og FC Midtjylland er ejet af Matthew Benham og har forsøgt at skabe en succesfuld model ved hjælp af data, og det er også, hvad det danske brødrepar forsøger i Notts County.

Brødrene Reedtz har tjent deres penge på at analyse fodboldkampe i firmaet Football Radar, som de skabte i 2009, og værktøjet er også noget der spiller ind, når klubben henter spillere.

- Jeg ved, at det måske er den måde, de scouter spillere på, ligesom FC Midtjylland i Danmark, siger Casper Sloth og tilføjer:

- Jeg ved faktisk, at de fik deres analysefolk til at se mig igennem, så jeg har også været igennem det system.

Om Notts County kan gøre som Brentford og kravle op i de engelske rækker, må tiden vise. I første omgang skal Sloth og kompagni forsøge at sikre oprykning til League Two i den kommende National League-sæson, som efter planen begynder i starten af oktober. 

Læs også:Officielt: Casper Sloth skifter til engelsk danskerklub