Video : Tipsbladet
Premier League

Dansk stjerne: Sådan bruger jeg mine penge

Når man er professionel fodboldsspiller, tjener man kassen, men hvordan bruger man så pengene? Det forklarer Joachim Andersen her.

Han har foretaget flere store milliontransfers i sin karriere og er en etableret Premier League-spiller, Joachim Andersen, og når man er så profileret og dygtig, er det næppe for meget at sige, at han også har scoret sig gode og store kontrakter de senere år.

Danskeren er ved at lade op til sin anden sæson i London-klubben Crystal Palace, hvor han er blevet en af de vigtigste spillere på træner Patrick Vieiras holdkort.

Men det økonomiske aspekt af det at være fodboldspillere er - udefra set - interessant. For det er månedsløn på millioner, spillere i Joachim Andersen-klassen tjener.

Men hvad bruger en spiller som Joachim Andersen alle de penge, han tjener, på?

- Det er ikke så godt at have penge i banken i disse tider, så jeg prøver at investere så meget som muligt, og det er i mange ting. Jeg har en far, der hjælper mig og dygtig til de ting. Vi har også nogle folk omkring os, der er dygtige til det. Men jeg investerer meget med min far, og vi spreder det lidt ud, siger Joachim Andersen til Tipsbladet.

Joachim Andersens far er Jacob Andersen, som er ganske velkendt i fodboldkredse, da han ejer fodboldklubben Vendsyssel FF, og i mange år har drevet klubben.

- Det er investeringsfonde og normale aktier, vi investerer i. Det er lidt forskelligt, siger Joachim Andersen om at investere sine midler.

Noget andet, man også skal forholde sig til som fodboldstjerne, er den kendisfaktor, der følger med. Det, at alle pludseligt kender en, og at man har penge, hvilket på nogle punkter kan tiltrække en masse mennesker - også gamle bekendtskaber.

- 100 procent. Jeg har oplevet episoder, hvor nogle gamle venner syntes, jeg var interessant igen. Måske fordi jeg var et navn, de kunne lukrere på. Så man skal være lidt opmærksom på det. Også med nye folk, jeg har mødt - der kan jeg godt opleve, at nogle er lidt for flinke. "Hvorfor er du så flink, jeg kender dig ikke". Det er noget, man kan mærke nogle gange, og jeg synes også selv, at jeg er god til mennesker, siger Joachim Andersen.

Derfor er det også vigtigt at holde fast i de venner og bekendte, man har haft længe, og som er reelle, og så er der også ligesindede, som Joachim Andersen er blevet gode venner med - som Andreas Christensen. Altså folk fra branchen.

- Mine bedste venner og mine ældste venner  er venner, jeg har spillet fodbold med og gået i skole med. Jeg har selvfølgelig også andre venner, og så har jeg fået nye venner i fodboldverdenen - det er nok meget normalt. Jeg synes, jeg har en god omgangskreds, som jeg holder meget af og ved, hvor jeg har. Det er helt perfekt, siger Joachim Andersen.

Er det svært at få nye venner som professionel fodboldspiller?

- Det ved jeg ikke. Det er jo ikke noget, jeg på den måde opsøger, siger Joachim Andersen.

Danskeren og Crystal Palace indleder denne sæson med et opgør mod London-rivalerne fra Arsenal. Den 26-årige danske stopper har afvist at forlade Crystal Palace denne sommer - den historie kan du læse her.