• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Eriksen ude: Han bliver ikke et savn for Man Utd

Foto: Getty Images

Når Manchester United er dårlige, kan Eriksen ikke præstere på topniveau, og derfor vil hans fravær ikke være synderligt mærkbart, mener Paul Parker.

Af Victor Risager

Både Manchester United og det danske landshold blev i weekenden ramt af skader, i og med at både Christian Eriksen og Rasmus Højlund udgik af De Røde Djævles kamp mod Luton lørdag og siden har meldt afbud til landsholdssamlingen.

Mandag kunne Manchester United så meddele, at Eriksen ventes ude i godt en måned med et knæproblem, mens klubben håber at have Højlund tilbage “inden udgangen af november”.

Dermed misser Eriksen nok vigtige kampe mod Galatasaray i Champions League samt mod Newcastle og Chelsea i Premier League.

Men spørger man den tidligere Manchester United-spiller Paul Parker, vil han ikke være synderligt savnet. Af én særlig grund: Klubbens spillestil. Det siger han til Spilxperten.

- Christian Eriksen har alligevel været inde og ude af holdet i denne sæson, så han bliver ikke et savn for Manchester United, i hvert fald ikke sammenlignet med, hvad han ville have været sidste sæson, hvor han var en nøglespiller, siger Paul Parker og uddyber:

- Jeg prøver ikke at være respektløs, men det handler om, at holdet har været elendigt, og Eriksen har brug for et hold i balance, før han er god. Det, der sker, når holdet spiller dårligt, er, at Eriksen ikke kan få udnyttet sine styrker, fordi han er markant bedre, når hans eget hold har bolden, og lige nu gider Man United ikke at have bolden. Når det sker, er han nytteløs.

Til gengæld vil Højlund være et “gigantisk tab” i de få kampe, han står til at misse, mener Paul Parker, der samtidig langer ud efter Manchester Uniteds alternativ i angreb, nemlig Anthony Martial.

- Det kan godt være, at han ikke har scoret i Premier League endnu, men hans tilstedeværelse betyder sindssygt meget, og han lægger et stort pres på sin modstander, som de andre angribere ikke kan. 

- Jeg tror, det bliver Anthony Martial, der får chancen på toppen, og han er en fuldstændig ligegyldig spiller, som hverken kan eller vil bidrage med noget. Martial vil helst sidde hjemme foran pejsen med et par sutsko på og slappe af, så det er klart, at Højlund bliver et stort tab, fortæller han. 

Manchester United er aktuelt nummer seks i Premier League og møder efter landskampspausen Everton på udebane, altså uden Højlund og Eriksen.