Video : Tipsbladet
Premier League

Forstår det ikke: Det skal være Eriksens rolle

Der kræves nu mere spilletid til Christian Eriksen på den anden side af Vesterhavet.

I de seneste fem Manchester United-kampe har den danske landsholdsspiller Christian Eriksen været placeret på bænken. Det er noget, som er svært at forstå for den United-kyndige journalist Richard Fay.

Det skriver han om i en klumme for Manchester Evening News, som følger klubben yderst tæt.

Her peger han på, at den kontrol på midtbanen, som danskeren kommer med burde være nok til at slå brasilianske Casemiro af holdet, som han peger på er faldet en del i niveau og på det seneste har samlet på gule kort - og Uniteds såkaldte midtbane-misére kan blive løst af en deres mest sammensatte spillere.

- Nu tænker du måske på Kobbie Mainoo. Han viser tydeligt modenhed ud over hans år, men ligeså imponerende til at fastholde bolden er Christian Eriksen, skriver han og fortsætter:

- Han har måske ikke den fysiske tilstedeværelse og frygtløse tilgang som den talentfulde teenager, men han er stadig en af de allerbedste kreative spillere i Premier League, når han bruges korrekt, understreges det.

Det vil dog ikke være i alle kampe, at Eriksen vil være det oplagte valg, men det vil være perfekt med danskerne i de kampe, hvor det forventes, at United kommer til at skulle diktere spillet.

I den forbindelse nævnes det, at han har den næsthøjeste forventede assists i truppen, som en af årsager til at bruge ham mere.

Forslaget er dermed, at man placerer Mainoo og Bruno Fernandes på den defensive midtbane, mens Eriksen tager sig af den lidt mere avancerede rolle på midtbanen. Og det eksperiment vil være perfekt mod Fulham i den kommende kamp, lyder det.

United er lige nu på sjettepladsen med fem point op til den nærmeste Champions League-plads.