Foto: Getty Images
Premier League

Højbjerg storspillede i forrygende sejr over City

Harry Kane blev den mest scorende i Tottenhams historie, da London-holdet vandt 1-0 over Manchester City.

Takket være et historisk mål fik Tottenham søndag skovlen under Manchester City.

Tottenham vandt 1-0, og kampens ene mål blev scoret af Harry Kane. Det var Kanes 267. scoring for Tottenham.

Dermed overgik han Jimmy Greaves, der scorede 266 gange fra 1961 til 1970, og blev alle tiders topscorer for klubben fra det nordlige Tottenham.

Kane har lavet de 267 mål i 416 kampe. Pierre-Emile Højbjerg havde en afgørende aktie i rekordscoringen. Det var således danskeren, der havde næstsidste fod på bolden, da han lagde den til rette for Kane i Citys felt og blev noteret for en assist.

Med resultatet er der status quo i toppen af tabellen efter weekendens kampe.

Både Arsenal og Manchester City tabte, og der er dermed stadig fem point mellem holdene. Topholdet Arsenal har dog spillet en kamp færre end City.

Tottenham nærmer sig med sejren top-4. Holdet ligger på femtepladsen med 39 point. Newcastle har 40 på fjerdepladsen, men har spillet en kamp færre.

Efter det skuffende nederlag til Everton lørdag sad nogle Arsenal-fans nok for en sjælden gangs skyld og heppede på ærkerivalen Tottenham søndag.

Hvis City smed point, ville nederlaget til Everton ikke være så dyrt i jagten på mesterskabet. Efter et kvarter fik hele Nordlondon så noget at juble over.

City var egentlig startet bedst, men næsten ud af ingenting blev det 1-0 til Tottenham. Et klodset boldtab af City langt nede på egen banehalvdel blev straffet hårdt.

Pierre-Emile Højbjerg kaprede bolden og fandt i feltet Harry Kane, der køligt sparkede den ind og blev rekordholder.

Målet blev starten på en god periode for Tottenham, der havde fået selvtillid. Første halvleg sluttede dog med lidt medvind til City. Kort før pausefløjtet sendte Riyad Mahrez bolden på undersiden af overliggeren.

I et forsøg på at ruske op i tingene sendte Pep Guardiola en af sine trumfer fra bænken på banen et lille kvarter inde i anden halvleg. Kevin De Bruyne blev skiftet ind i stedet for Mahrez.

Men den belgiske kreatør kunne altså ikke forhindre, at Tottenham tog de tre point.

/ritzau/