Video : Tipsbladet
Premier League

Ikke i tvivl: Kan de, henter de Christian Eriksen

Christian Eriksen er de seneste måneder blevet rygtet væk fra Manchester United, og nu melder en ny klub sig angiveligt på banen.

Christian Eriksen er ved at få splinter i røven i Manchester United, hvor han blot har spillet en enkelt fodboldkamp i 2024.

Det er selvsagt ikke et ønskescenarie for danskeren, der døjede med en skade mod afslutningen af sidste år og generelt var lidt inde og ude af holdet i efteråret.

Når spilletiden bliver mindre, så begynder rygterne også at tage til. Klubber i Saudi-Arabien blev i løbet af januar kædet sammen med den danske stjerne, og på det seneste er hans tidligere klub Ajax nævnt som en mulighed.

Selvom et skifte til den kriseramte storklub formentlig vil kræve en lønnedgang, så er det ikke uset, at aldrende stjerner tager til Ajax, hvor de både kan bidrage på og udenfor banen.

Bart Veenstra, der er chefredaktør på Ajax Showtime, som dækker Ajax tæt, kan derfor sagtens se en genforening mellem danskeren og hans tidligere arbejdsgiver.

- Jeg mener, det er en mulighed, da Ajax vil kigge efter erfarne spillere til sommer. De har allerede hentet den tidligere Liverpool-kaptajn Jordan Henderson, men de vil gerne have mere erfaring i truppen. Hvis de kan hente Eriksen, som spillede i Ajax og kender klubben og har en masse erfaring, så vil de gøre det uden at tøve.

Christian Eriksens kontrakt udløber i sommeren 2025, så en transfer vil kræve, at Ajax betaler Manchester United for at købe ham fri. Manchester United fik danskeren på en fri transfer og han er blevet 32, så derfor kan det måske tænkes, at han kan erhverves til en overskuelig sum penge til sommer.

Selvom Ajax' fans vil knuselske at se Christian Eriksen tilbage i klubben, så vil Bart Veenstra ikke kategorisere det som en "drømmetransfer," hvis han vender retur.

- Måske er det lidt for overdrevet. Ja, han er en meget god spiller, han bliver elsket af fansene, og han vil være en fantastisk tilføjelse til truppen, men i sidste ende vil det være en spiller, der kommer tilbage i karrierens efterår. Andre har også gjort det, så det er ikke usædvanligt. Men fansene vil være meget, meget glade, det er helt sikkert.

Christian Eriksen var faktisk for en kort bemærkning tilbage i Ajax, da han genoptrænede efter sit hjertestop i 2021.

- Han bliver husket som et meget venligt menneske. Han er et menneske, der arbejder hårdt, og det er noget 'vi' kan lide her i Holland. Han har også mange hollandske venner fra sin tid i Ajax. Som fodboldspiller husker vi ham som en teknisk og talentfuld spiller, der er kreativ og arbejder hårdt på banen.

Det er dog ikke kun i Ajax, at klubbens fans vil elske, hvis Christian Eriksen vender retur. Det vil tilhængere af OB også, og Björn Wesström har faktisk udtalt, at han drømmer om at se danskeren i den stribede trøje.

- Jeg kan godt lide lykkelige slutninger, og jeg tror, det vil være en meget fin historie for både Christian Eriksen og OB, sagde fodboldbossen til Tipsbladet i januar.

Foto: IMAGO.