Foto: Getty Images
Premier League

Købeholdet City bruger færre penge end man tror

PL-SPILLERBUDGETTER: Manchester Citys regnskaber har været under lup og er det stadig, men på papiret bruger klubben ikke mere end konkurrenterne.

Hvad bruger Manchester City på spillerkøb og lønninger?

Som noget nyt sætter vi fokus på økonomien i de 20 klubber i verdens største og rigeste fodboldliga, hvor selv de mindste klubber har kassen til spillerkøb og profiler.

Her går vi i dybden med Manchester City, der på papiret ikke bruger væsentligt flere penge på førsteholdet end konkurrenterne i toppen af Premier League.

Manchester City
Anslået spillerbudget i 2023/24: 4.200
Personaleudgifter i 2021/22: 3.030
Afskrivninger transfers i 2021/22: 1.200
Dyreste spillere
Jack Grealish: 875
Josko Gvardiol: 670
Kevin De Bruyne: 560

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Sådan ser fremtiden ud
Manchester City begynder nu for alvor at se flere af de andre klubber i City Football Group hævde sig sportsligt, og indtil videre tyder intet på, at Abu Dhabi mister interessen for det dyre projekt.

Manchester City nyder fordel af at have det stærkeste sportslige koncept i Premier League, så man behøver ikke købe lige så mange spillere som flere af konkurrenterne.

Den dag, Josep Guardiola stopper, skal man nok stå klar med et par ekstra stjerner til truppen til at bevare forspringet og give en ny cheftræner de bedste betingelser.

Analyse
Manchester City ER et købehold, og det måske dygtigste af slagsen overhovedet.

Nogle gange i årene i Manchester har Josep Guardiola spillet lige vel meget på violinen, når man tænker på, at manden råder over verdensklasse-spillere købt ind for kongelige summer, og at holdet træner på et anlæg, der måske er det bedste i verden.

Så nytter det ikke at lyde som om, han pantsætter familiens arvestykker og samler pantflasker i buskene for at få til mad sidst på måneden, og det er da også blevet tonet ned den seneste tid.

Manchester City er et hold, der har købt sig til placeringen øverst i fodboldens sportslige hierarki, men man gør det klogt og begynder for alvor at få udbytte af et sublimt talentarbejde, der i øvrigt også koster mere, end hvad nogen Superliga-klub bruger på førsteholdet.

Og derfor bruger City faktisk ikke mere i regnskaberne, end rivalerne gør på transfers og lønninger. United, med deres vane for at forkøbe sig på visse positioner og glemme andre, bruger mere på spillerlønninger sammen med Chelsea, og det gælder også for selve transferbetalingerne.

Der er ikke som sådan nogle spillere, City ikke kan være med til at byde på, men man har heller ikke nogen fordel på løn og transfer frem for Chelsea, Manchester United, Liverpool og efterhånden heller ikke Arsenal.