Video : Tipsbladet
Premier League

Landsmænd i United: Eriksen en hjælp for Højlund

Christian Eriksen og Rasmus Højlund har spillet sammen på landsholdet, og nu kommer de til at arbejde sammen til daglig i Manchester, hvilket kan blive en stor hjælp for det unge rekordkøb.

Tilværelsen som fodboldspiller har udviklet sig i en fart for Rasmus Højlund, der selv efter fodboldverdenens standarder har været usædvanligt hæsblæsende.

Det er kun 20 måneder siden, Højlund scorede sit femte og sidste seniormål for FC København i en Conference League-kamp mod Slovan Bratislava.

Herefter blev angriberen i januar solgt til Sturm Graz, alt imens FCK betalte millioner for at hente Mahamodou Karamoko og Khouma Babacar til forreste linje og cirka 30 millioner for kantspilleren Akinkunmi Amoo.

Nu er Rasmus Højlund landsholdsspiller og altså også Manchester United-spiller, og begge steder spiller han sammen med Christian Eriksen.

Den erfarne landsholdsspiller Eriksen har prøvet mere end de fleste i karrieren, og at have en landsmand i trykkogeren Manchester United, der fortsat er en af de mest omtalte klubber på planeten trods ti års tørke i Premier League, er en betydelig fordel.

- Det er godt for landsholdet, at de to nu spiller sammen i Manchester United, og det er klart en fordel for Rasmus Højlund at have Eriksen i klubben, især når han er så ung, som han er. Det var også en hjælp at have Joakim Mæhle i Atalanta. Det er naturligt, at der opstår et bånd mellem dem nu, siger Morten Bruun, der er TV2's fodboldekspert og -analytiker, til Tipsbladet.

Forventningerne til Højlund vil uundgåeligt være store med et prisskilt på den dyre side af 500 millioner kroner alene i transferbetaling.

Men for Morten Bruun at se er satsningen og den potentielle risiko for både Højlund og United ikke urimelig at tage, selvom det overfor omverdenen havde været lettere for United-ledelsen og cheftræner Erik ten Hag at vælge et erfarent verdensklasse-navn som Tottenhams Harry Kane eller Napolis Victor Osimhen.

- Manchester United vil altid være presset af, at man skal vinde et mesterskab. Det vil jeg som 58-årig altid have som forventning som mangeårig tilhænger af Manchester United.

- Men der er også kommet en ny generation til, formet af de seneste ti år, der er mere pragmatisk og kan se, at det egentlig er meget flot at blive nummer tre eller fire, når man konkurrerer med Manchester City, Chelsea og Liverpool, siger Morten Bruun.

- Nøglen til handlen ligger i Rasmus Højlunds alder. Nogle vil måske tro, at det er en meget stor økonomisk risiko at indgå den her handel for Manchester United, men det er det ikke. Hvis Manchester United efter to år når frem til, at det var et for stort skridt for Højlund, vil han stadig have en meget høj markedsværdi.

Følg med på tipsbladet.dk for mere dækning af Højlunds store klubskifte og læs Tipsbladets store tema om Rasmus Højlunds skifte på fredag i den trykte udgave af bladet, hvor vi har interviewet Morten Bruun og analytikeren Niklas Nürnberg om danskerens muligheder og udfordringer i den globale superklub.