Video : Tipsbladet
Premier League

Landstræner om ny PL-dansker: Mega spændende

Efter at have været reserve i den næstbedste række har den 20-årige dansker William Osula nu spillet to Premier League-kampe fra start i denne sæson. U21-landstræner Steffen Højer følger spændt med i angriberens udvikling.

Der var formentlig et par danske Premier League-fans, der fik kaffen galt i halsen, da de så startopstillingerne til Premier League-opgøret mellem Sheffield United og Crystal Palace i forrige weekend. 

Efter stort set ikke at have spillet i foråret var den 20-årige William Osula nemlig at finde i Sheffield Uniteds startellever i sæsonpremieren, og den unge dansker leverede en ganske fin indsats i oprykkernes 1-0-nederlag. 

I fredagens 2-1-nederlag til Nottingham Forest var William Osula igen med fra start for Sheffield United, og for U21-landstræner Steffen Højer er den unge angribers udvikling selvsagt utroligt spændende at følge med i.

- Jamen, det er jo fantastisk. Det er jo en lidt vild historie. Han får lige at få to indhop for Sheffield United inden deres oprykning, og så starter han så inde i deres to første kampe i den her sæson. Og jeg synes, at han har gjort det ganske fornuftigt, siger Steffen Højer til Tipsbladet. 

William Osula fik sine to første kampe for Danmarks U21-landshold i juni, i EM-kvalifikationskampene mod Litauen og Wales, hvor angriberen blev indskiftet i begge opgør. 

- Vi havde ham med sidst på U21-landsholdet, og særligt i den anden kamp, hvor vi fik to mand smidt ud (mod Wales, red.) var han faktisk en rigtig fin joker, fordi han er så vanvittigt hurtig og kan nogle ting på egen hånd, siger Steffen Højer. 

- Det er selvfølgelig meget positivt at have en spiller, der lige pludselig starter inde i Premier League. Det vidner vel om en eller anden form for kvalitet.

William Osula har taget nogle store skridt i de seneste uger, men generelt er Steffen Højer ikke overrasket over offensivspillerens succes. 

- Det undrer mig ikke, at han får muligheden, for han er en fantastisk ærgerrig spiller med et enormt positivt sind. Han går ud hver dag og gør alt for at blive bedre, siger landstræneren. 

- Han har et råmateriale, der gør ham mega spændende, men han har også et potentiale, som slet, slet ikke er forløst endnu. Der ligger rigtigt meget godt at vente for ham.

William Osula har en fortid som ungdsomsspiller i KB, men angriberen flyttede til England for syv år siden.

Tipsbladet bragte sidste år et interview med Sheffield United-danskeren. Det kan læses lige HER