• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Slagter Man Utd: En kirkegård for spillere

Foto: Getty Images

Manchester United er blevet til en kirkegård for spillere og trænere, lyder den krasse kritik fra klublegenden.

Af Victor Risager

Det har været en forfærdelig start på sæsonen for Manchester United. Fire sejre og seks nederlag er det blevet til indtil videre, og senest tabte Erik ten Hags mandskab på hjemmebane mod Galatasaray i Champions League.

Som regel vil sådan en sæsonstart i en storklub sætte manageren under pres, men cheftræner Erik ten Hag sidder angiveligt sikkert i sædet.

Og spørger man Manchester United-legenden Gary Neville, er det den rette beslutning.

Over for TalkSport fortæller Neville, at han har ondt af cheftræneren, og at problemerne ikke er isoleret til manden med ansvaret for taktikken. Tværtimod stikker problemerne meget dybere.

- Jeg har virkelig ondt af cheftræneren. Jeg ved, at mange mennesker vil sige, at han skal gøre det meget bedre, og det er fint. Han er Manchester United-træner, men der er mange store problemer i klubben, som managerne har fundet ud af over de seneste ti år, siger Gary Neville til TalkSport og uddyber:

- Jeg mener, at indtil disse problemer er løst, vil vi stadig fortsætte med at se et underpræsterende hold og underpræsterende spillere. Det er blevet til en kirkegård for trænere og spillere - og det er ikke for hårdt sagt.

Derfor vil nok så gode spillere ofte skuffe i Manchester United, mener han. 

- Der er meget få spillere, der har udmærket sig i Manchester United i de seneste ti år. De var alle gode spillere, da de kom til klubben, og de var alle ønsket af andre klubber.

- United hentede disse spillere foran andre klubber, og så ender de med at komme til Manchester United, og de ender med ikke at lykkes og ikke præstere på deres niveauer, hvorfor er det sådan?, lyder det retorisk fra Neville, som peger på kulturen i klubben. 

Manchester United har over det seneste halvandet år hentet adskillige profiler til klubben som Rasmus Højlund, Christian Eriksen, Antony, Mason Mount, Lisandro Martinez, Casemiro og André Onana. Flere af dem har dog præsteret mildest talt tvivlsomt for De Røde Djævle, som Neville også siger.