Video : Tipsbladet
Premier League

Storroser “Zanka” og kommenterer FCK-rygter

Brentford ville ikke slippe Mathias "Zanka" Jørgensen denne vinter, fastslår Thomas Frank, der har stor ros til overs for forsvarsspilleren.

“Zanka” og FC København. FC København og "Zanka".

Gammel kærlighed ruster aldrig, siger man, og det gør romancen mellem Mathias “Zanka” Jørgensen og FCK nok heller ikke.

I hvert fald kunne B.T. så sent som i januar melde, at FC København lurede på at hente den 33-årige stopper tilbage til det, der ville have været hans fjerde ophold i klubben.

Det blev dog aldrig til et skifte, og FC København hentede i stedet Scott McKenna fra Nottingham Forest på en halvårig lejeaftale.

I et fælles interview med danske medier tirsdag kommenterede Thomas Frank, cheftræner i Brentford, rygterne om "Zanka". Og han gjorde det klart, at Premier League-klubben ikke var klar til at slippe forsvarsspilleren.

- Vi var ikke interesserede i at lade “Zanka” gå, fordi vi var nødt til at tænke på os selv i forhold til truppen, og vi har haft en del skader i løbet af sæsonen. Jeg ved ikke helt konkret, hvad der har været af tilbud eller ej til ham, men jeg ved bare, at vi blev enige om, at det er bedst, at han blev her, siger Brentford-træneren.

Til gengæld kan Thomas Frank ikke udelukke noget i forhold til sommeren.

- Til sommer gennemgår vi hele truppen, og hvordan den ser ud. Jeg vil helst beholde alle mine, men… Ivan [Toney, angriber] bliver formentlig solgt til sommer, og der skal vi formentlig have noget ind der. Er der nogen, der har været her i lang tid, som måske ikke presser sig ind i startopstillingen, som skal videre? Er der andre spillere, der skal ind?

- Så vi kigger lidt på det hele, så jeg kan ikke sige, om vi er villige til det ene eller andet. Der er flere ting, der spiller ind, fortæller Brentford-træneren.

Thomas Frank og Zanka. Foto: Imago

Stor ros
Det er ellers ikke blevet til meget spilletid i denne sæson for FC København-darlingen. Lige under 600 minutters spilletid fordelt på otte kampe er det blevet til, men selvom han mest af alt er reserve, er Thomas Frank meget glad for “Zanka”. 

- Vi har fem stoppere til to eller tre pladser. “Zanka” har gjort det godt og træner godt, han er en vigtig del af gruppen på alle mulige måder. Vi skal have niveau på mange pladser i den her liga.

- Vi vidste også, at hvis han ikke spillede så meget, og andre var foran i køen, så er det vigtigt, at han byder ind med de andre ting han har som hans lederskab og erfaring for at skubbe til kulturen og de unge spillere. Det synes jeg, at han gør rigtig godt.

- Så sent som i dag [tirsdag] havde vi et møde, hvor han bød ind. Han er en del af det, vi gerne vil gøre herovre, og han gør det godt. Det fortjener han også ros for, fordi jeg kender ikke en spiller, som ikke vil starte hver eneste kamp. At have en god forståelse for sin rolle, det betyder meget, og det er ikke det samme som ikke at ville spille, fortæller Thomas Frank.

Mathias “Zanka” Jørgensen står noteret for i alt 38 kampe for Brentford og har kontrakt med klubben til sommeren 2025.