Video : Tipsbladet
Rygter

Jens Martin Gammelby vender retur til Superligaen

Ifølge Midtjyllands avis skifter Jens Martin Gammelby retur til dansk fodbold til januar.

Transfervinduet er smækket i for denne gang, men det forhindrer ikke klubber i at lave handler, som først træder i kraft til næste transfervindue i januar.

Sådan en har Silkeborg IF lavet, skriver Midtjyllands Avis.

Avisen erfarer, at klubben fra Søhøjlandet køber Jens Martin Gammelby fri i norske HamKam, som har danske Jakob Michelsen som cheftræner. Midtjyllands Avis skriver, at aftalen bliver officiel i dag.

Jens Martin Gammelby skiftede tidligere på året fra Brøndby IF til norske HamKam, hvor han blev overbevist af den danske cheftræner om projektet i Norge. Nu vender han angiveligt hjem til dansk fodbold ved årsskiftet.

At højrebacken vender hjem til Silkeborg IF er ikke jordens største overraskelse. Selvom Jens Martin Gammelby har spillet knap fem sæsoner i Brøndby IF, så banker hans hjerte fortsat for barndomsklubben i Silkeborg.

- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg er fra Silkeborg, og jeg spillede også ungdomsfodbold hos dem, så jeg kunne godt se mig selv i Silkeborg, hvilket Stüker også godt ved, sagde Jens Martin Gammelby til Tipsbladet kort efter skiftet til HamKam.

Jens Martin Gammelby er fast mand i HamKam, hvor han spiller som wingback i klubbens højre forsvarsside. Projektet i Norge med danskeren som nøglefigur var også årsagen til, at han takkede ja i sin tid.

- Udsigten til spilletid var ikke særlig stor i Brøndby, så jeg var egentlig ret indstillet på, at der skulle ske noget nyt. Så opstod der en mulighed i HamKam, hvor jeg inden skiftet havde nogle gode snakke med Jakob om, hvad det var for et projekt, hans visioner og hvordan han så mig i det hele.

I Silkeborg IF fik Jens Martin Gammelby sit store gennembrud, inden han blev solgt videre til Brøndby for et stort millionbeløb. Silkeborg råder over Oliver Sonne, men den formodede tilgang af Jens Martin Gammelby kunne godt tyde på, at der sker noget omkring dansk-peruvianeren til januar.

28-årige Jens Martin Gammelby står noteret for 172 Superliga-kamp for henholdsvis Silkeborg, Brøndby IF og Lyngby BK. Kontrakten med HamKam stod til at udløbe om halvandet år.