• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Victor Risager

- Christian Eriksen er begyndt at forstå det

Foto: Getty Images

Christian Eriksen får rosende ord med på vejen efter søndagens sejr over Lazio.

Af Victor Risager

For blot en måned siden var Christian Eriksens fremtid i italienske Inter mere end tvivlsom, og meget tydede på, at den danske midtbanespiller skulle finde sig en ny klub, hvis han skulle have spilletid.

Men nu er situationen mere eller mindre vendt på hovedet.

Alene i den seneste uge har 29-årige Christian Eriksen fået pladser i cheftræner Antonio Contes startopstilling til pokalsemifinalen mod Juventus og topkampen mod Lazio. Efter sejren over sidstnævnte får danskeren også ros fra sin træner. 

- Christian Eriksen er begyndt at forstå, hvad vi ønsker af ham, og jeg tror, ​​at det faktum, at han spillede i sidste uge og i aften viser, at han virkelig vokser. Det er den rigtige vej. Alle har brug for at føle, at de er vigtige, og at vi kan stole på alle. Vi ved, at der kun er et mål, og det er at gøre Inter stolt, lyder det fra Antonio Conte ifølge Football Italia.

Undervejs i kampen mellem Inter og Lazio gav Christian Eriksen også et interview med tv, hvor han snakkede italiensk, og det er et eksempel på, at han er faldet mere til, mener cheftræneren, der nu har mere tillid til danskeren. 

- Jeg tror, ​​Christian havde et par problemer med at falde til og forstå italiensk fodbold, hvilket er meget vanskeligt og taktisk i forhold til Premier League. Der er også en langt større intensitet nu end tidligere år.

- Han er begyndt at komme ind i de situationer, vi prøvede på alle mulige måder at få ham til at komme ind i, selv ved at ændre det taktiske system. Jeg tror nu, han har taget et skridt mod os og er begyndt at forstå italiensk, hvilket også er en vigtig udvikling. Han forstår, hvad vi har brug for. Eriksen var meget fokuseret, når han forsvarede, og når han angreb. Han har også mere kraft i sit ben nu efter fitnessarbejdet. Han er en ekstra mulighed for os, og jeg stoler mere på ham nu, siger han.

Christian Eriksen står noteret for 19 kampe i denne sæson med et enkelt mål - et frisparksmål i en derbysejr over AC Milan.

Ifølge italiensk medie er det dog stadig ikke sikkert, at Eriksen fortsætter i Inter i de kommende år. Et trænerskifte i den italienske klub kan få store konsekvenser for ham - læs mere om det her

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mest formsvage hold mødes i en kamp, der kan blive afgørende for, om de kommer i top 6.

Mere Superliga

Fokus