• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Torsten Kjems Hansen

Christian Eriksen er fanget: Presset til det sidste

Foto: Getty Images

Christian Eriksens skifte væk fra Inter kan ryge i vasken, da blandt andet meget få klubber vil betale prisen.

Af Torsten Kjems Hansen

Christian Eriksen vil væk fra Inter og Inter vil gerne have Christian Eriksen væk.

Sådan er situationen for dansk fodbolds største stjerne, der for et år siden blev hentet til den italienske storklub som en bærende kraft, men som ganske hurtigt gled ud i en rolle som nærmest fast reserve i en rolle med yderst begrænset spilletid.

Hverken godt for Eriksen selv eller for det danske landshold, der om få måneder gerne skal ramme topformen frem mod EM-slutrunden.

Men hvad skal der så ske, og hvad er overhovedet muligt for Christian Eriksen i et transfermarked, der i den grad er ramt af Corona med masser af klubber i økonomiske trængte tider?

Chefredaktør Troels Bager Thøgersen tager fat i problematikken omkring Christian Eriksen.

- Trods mange rygter, lyder det ikke til, at der er noget, der har været på nippet til at ske. Der er flere faktorer, der komplicerer et skifte. Corona bider mindst lige så hårdt i Europa, som i foråret 2020. Der bliver stadig spillet fodbold ganske vist, men pengene sidder på ingen måder løst derude.

- En dygtig spiller som Christian Eriksen, der kun for et år siden skiftede til Inter - han er ikke lavt lønnet. Han tjener en god hyre, og det er ikke nemt at gøre noget ved for både Inter og Eriksen. Man skal jo ikke bare gå 80 procent ned i løn, fordi at man tilfældigvis ikke spiller det sted, man er ansat og at klubben gerne vil af med en. Sådan fungerer moderne fodbold ikke.

- Men det er også en af de ting, der komplicerer det nu. Det kan godt være, at der er nogle klubber, der i teorien har pengene, men kan godt vente til sidste øjeblik og på den måde presse Inter i pris. Og på den måde minder det om en traditionel forhandling, siger Troels Bager Thøgersen, der ikke udelukker, at Christian Eriksen kan ende som en af transfervinduets store tabere.

- Under normale omstændigheder burde det være muligt at finde en aftager til en så dygtig spiller som Christian Eriksen.

- Men coronaen og den svære økonomiske situation i Europa gør, at man ikke kan afvise, at det bliver et halvt år mere for Christian Eriksen i Inter. For der er godt nok er mange klubber derude, der gerne vil af med spillere, imens der er relativt få klubber, der er villige til at betale.

- Det gør handlen kompleks. For lige meget hvor underligt det lyder, er det faktisk Christian Eriksen, hans team og Inter, der skal ud at gøre sig til for at finde handlen. Køberne og potentielle lejere står ikke i kø som villige til at betale hvad som helst.

- Det er hårde tider, og det bliver voldsomt interessante sidst dage i transfervinduet, hvor der hver dag er masser af rygter om de største stjerner og klubber i rygtebørsen - tjek det her

Eriksen scorede tirsdag sejrsmålet mod AC Milan i Coppa Italia, men det ændrer næppe noget for Eriksens situation i den italienske klub. Danskeren kom da også først med et par minutter igen af opgøret på banen.

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus