Foto: Getty Images
Serie A

Højlund vraget: Han var alt for ukoncentreret

Atalanta-cheftræner Gian Piero Gasperini havde bænket Rasmus Højlund før lørdagens Serie A-kamp.

Rasmus Højlund var flyvende i den seneste landsholdspause, hvor han samlet lavede hele fem kasser i de to kampe, som Danmark spillede mod Finland og Kazakhstan. Den oplevelse kunne godt have haft en indflydelse for ham.

Det fortæller Gian Piero Gasperini, der er hans cheftræner på klubholdet, Atalanta, i et interview med DAZN.

Han valgte nemlig også, at bænke danskeren i lørdagens Serie A-kamp mod Cremonese, hvor landskampenes påvirkning var årsagen.

- Jeg opfattede ham ikke så koncentreret. Måske var han stadig fortumlet over de mange komplimenter, som han havde fået i løbet af ugen. Han var ikke i sin bedste form, lyder det fra Gasperini.

Derudover kom der også en løftet en pegefinger til Højlund om, at han endnu ikke er færdig med at udvikle sig.

- Han har meget vigtige kvaliteter, og han har demonstreret dem, men han er meget ung, og han må ikke tro, at han ikke har mere at lære, forklarer Atalanta-cheftræneren, som peger på, at mentaliteten i Atalanta er afgørende.

Ikke desto mindre kunne han se Rasmus Højlund komme ind i kampen efter, at Cremonese i anden halvleg havde udlignet til 1-1. Kort efter diskede den danske komet op med et forrygende oplæg til 2-1 i opgøret, der endte med en 3-1-sejr.

I forhold til udviklingsområder, så har den tidligere landsholdsbomber Nicklas Bendtner peget på, at Højlund har en 'trampolin-fod'. Læs mere om det her.