• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Bendtners råd: Her kan Højlund forbedre sig

Foto: Getty Images

Det kan godt gå lige hurtigt nok for landsholdskometen Rasmus Højlund, fortæller Nicklas Bendtner.

Af Oliver Okstrøm

Atalanta-danskeren Rasmus Højlund bankede sig i den grad ind i den almene, danske fodboldfans bevidsthed, da han scorede hattrick mod Finland og dernæst to kasser mod Kazakhstan i EM-kvalifikationen.

Han har også overbevidst landsholdslegenden Nicklas Bendtner. Han fortæller i sin podcast 'Stolpe ind', hvor han ser, at Højlund kan forbedre sig. 

- Nogle gange er der måske lidt for meget 'spring i skoen' på ham stadig, hvor han lige skal tage det stille og roligt, så når den kommer, så skal han få en god førsteberøring på og få den lagt af - og så bruge farten. Hvor det virker som om, at det hele sker i for højt et tempo lige nu, siger han og fortsætter:

- Specielt mod Kazakhstan. Igen, han scorer to basser, så det er jo svært at sige noget. Men der ser du bare de der, hvor den bliver spillet op, og der ikke egentlig ikke noget pres på andet end bagfra, og så får den den der trampolin. Det går ikke, lyder det fra Bendtner.

Der er dog ingen tvivl fra den tidligere landsholdsbomber om, at Højlund har leveret både i Atalanta og nu også på landsholdet, og derfor understreges det, at han ikke siger det for at tage noget fra den nye målmaskine for Danmark.

Bendtner peger desuden på, at der også kan være noget at forbedre for Højlund i rollen som spilstation, men at han så kan noget andet, hvis man sammenligner med en som Jonas Wind.

- Det er jo der, hvor man kan sige, at sådan en som Wind pt er en bedre spilstation, men han har ikke farten, og han har ikke på samme måde den der fandenivoldskhed. Altså, han løber jo alt op. På målet, hvor han scorer og lobber den over keeperen, det er en kamp jo. 20 meters kamp, hvor han får kæmpet sig ind foran, fortæller Bendtner.

Selv nåede Nicklas Bendtner at score 30 mål for landsholdet, og han blev forud for kampen mod Finland hyldet i Parken. Læs mere om det her.