Napoli fik fuldt udbytte af vigtigt topopgør

Det blev Napoli, der trak det længste strå, da Gennaro Gattusos mandskab lørdag aften fik besøg af Juventus.

Napoli og Juventus kæmper begge for at hænge på Milano-klubberne i toppen af Serie A, og søndag mødtes de to mandskaber på førstnævntes hjemmebane.

Mens Juventus har været inde i en god stime på det seneste, ser det anderledes sværere ud for Napoli, der tabte seneste Serie A-opgør med 2-1 til bundholdet Genoa, og der er opstået forlydender om uenigheder mellem cheftræner Gennaro Gattuso og præsident Aurelio De Laurentiis.

Ikke desto mindre var det Napoli, der efter 31 minutters spilletid bragte sig i front.

Giorgio Chiellini havde smækket hånden op i hovedet på Amir Rahmani i eget felt, og efter VAR-gennemsyn blev syditalienerne tilkendt et straffespark. Lorenzo Insigne tog sig af sparket fra ellevemeterpletten og udplacerede sikkert Wojciech Szczęsny.

Juventus havde omvendt kun et par halve chancer i løbet af de første 45 minutter, og det stod 1-0 til hjemmeholdet ved pausefløjt.

Få minutter inde i anden halvleg kom Cristiano Ronaldo til en afslutning tæt under mål, men bolden lå bag portugiseren, og han kunne ikke få den styret uden om Alex Meret.

Alvaro Morata fik efter 63 minutter bolden i nettet, men spanieren havde befundet sig i offside-position, da han modtog bolden, og scoringen blev korrekt underkendt.

Bortset fra endnu en chancen til Morata i slutminutterne kom Juventus dog aldrig helt tæt på udligningen, så det sluttede med en sejr og tre vigtige point til Napoli, der nu er nummer fire i Serie A - to point efter Juventus på tredjepladsen.