Roma ordnede Lazio i Rom-derbyet

AS Roma vandt lørdag aften 2-0 over lokalrivalerne fra Lazio.

Den italienske Serie A kunne lørdag aften byde på lidt af en lækkerbisken, da Rom-derbyet mellem AS Roma og Lazio skulle spilles på Stadio Olimpico.

Begge mandskaber kom meget forsigtigt ud til opgøret, og der skulle gå et stykke tid, før kampen begyndte at åbne sig op. Første store chance noterede gæsternes Luis Alberto sig for efter 25 minutters spilletid.

Spanieren fik lagt bolden til rette i feltet, men Roma-keeper Daniel Fuzato var hurtigt ude af buret og afværgede afslutningen, der heller ikke sad specielt yderligt.

Sergej Milinkovic-Savic fik også senere i halvlegen en fornuftig mulighed efter en forrygende stikning fra Luis Alberto. Serberen var dog ude af kontrol, og hans forsøg på et lob blev sendt langt forbi mål.

I stedet blev det hjemmeholdet, der åbnede scoringen. Manden bag var Henrikh Mkhitaryan efter 42 minutter.

Edin Dzeko sled sig igennem i venstre side af Lazio-feltet og formåede at spille en god bold tilbage i feltet, og hvor armeneren kom løbende og blot skulle sætte indersiden på for at bringe Roma på 1-0.

Det var også stillingen ved pausefløjt.

Heller ikke i starten af anden halvleg var der de helt store chancer at skrive hjem om. Lazio havde svært ved at kreere noget, og Roma havde en føring af forsvare.

Roma var dog ikke langt fra at udbygge føringen ved Bryan Cristante efter 76 minutter, men midtbanespillerens forsøg på Dzekos indlæg blev lige nøjagtig blokeret af Lazio-forsvaret.

2-0 blev det til gengæld få minutter senere, hvor indskiftede Pedro fra distancen bragede bolden over i det lange hjørne og lavede sit sjette sæsonmål. En flot scoring af den rutinerede spanier.

Gonzalo Villar var kort efter ved at gøre det endnu værre for Lazio, men det forblev ved 2-0.

Francesco Acerbi blev i øvrigt udvist i slutminutterne.

Med nederlaget har Lazio endegyldigt udspillet sine muligheder for at slutte blandt de øverste fire, mens Roma er så godt som sikre på at sikre sig kvalifikation til europæisk fodbold. Der er fem point ned til Sassuolo, som har to kampe tilbage, på ottendepladsen.