Video : Tipsbladet
Serie A

Vader i succes: Dansk bomber står skarpt

Christian Gytkjær blev den store helt for Venezia, da klubben rykkede op i Serie A. Tipsbladet har talt med den danske angriber om tilværelsen i Italien og fremtidsplanerne.

34-årige Christian Gytkjær kan se tilbage på en flot karriere.

Den danske målmager gør sig lige nu i Venezia, hvor han blev dagens mand i skysovs, da mandskabet mødte Cremonese i playoff-finalen.

Her sendte Gytkjær Venezia i ekstase med sin 2-1-scoring, og det betød, at klubben rykkede op i Serie A.

Jeg står skarpt.

Christian Gytkjær
Venezia-angriber

Tipsbladet har talt med den danske angriber om den vilde afslutning på sæsonen.

- Det var helt fantastisk. Det er fantastisk at være afgørende, som jeg var i Monza, og nu står vi der igen, og så var jeg afgørende en gang til. Det var specielt. Det var fedt at kunne bidrage, siger Christian Gytkjær til Tipsbladet.

Blev du løftet i en kongestol efterfølgende? Du var jo helten?

- Jeg ved ikke, om jeg lige blev løftet i en kongestol, men det er klart, at det betyder ekstremt meget for en masse mennesker i og omkring klubben, så alle var glade, mig selv inklusiv. Det var en fantastisk aften.

Danskeren er ved at forberede sig til den nye sæson, hvor han skal stå over for store klubber som Juventus, Inter og Milan. Han fortæller, at det giver ham ekstra blod på tanden at skulle op imod italienske storhold.

- Det bliver super spændende. Nu begynder vi så småt, og der er fuldt fokus på at komme i så god form som muligt, så vi står bedst muligt, når vi begynder om en måned.

Hvordan står du formmæssigt?

Hvis man ser i et længere perspektiv, har jeg været i sindssygt god form i længere tid. Jeg har været skadesfri i de seneste par år. Jeg står skarpt, og nu skal jeg selvfølgelig finpudses lidt efter en lang ferie, men jeg føler mig fit og i god form.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Danmark på sigt?
Gytkjær ser frem til, hvilken rolle han får i Venezia i den kommende sæson.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få så vigtig en rolle som muligt.

Om snuden vender hjem til Danmark på et tidspunkt, må tiden vise. Danskeren har lige nu kontrakt til sommeren 2025.

- Det er ikke noget, som jeg har tænkt på endnu. Alt kan ske i fodbold, så det er hverken noget, som jeg tænker på eller afkræfter i fremtiden. Det har nok været en af styrkerne i min karriere, at jeg har taget det lidt, som det kommer.

- Jeg tager et år ad gangen, og det har jeg det bedst med. Ellers bliver man forvirret. Jeg tager tingene, som de kommer, og vi trives her som familie. Det er en fantastisk oplevelse at bo her og være med til her projekt. Det bliver spændende. Der sker en masse i Venezia. Der er nye investorer, så jeg tror, at det bliver rigtig spændende, siger Christian Gytkjær til Tipsbladet.

34-årige Gytkjær tog fra Monza til Venezia i sommeren 2023. Inden da var danskeren en tur i Lech Poznan.

I den seneste sæson scorede han 12 mål i Serie B.