• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Benjamin Lillelund

- Bendtner er meget respekteret i Rosenborg

Foto: Lars Ronbog/Getty Images

Nicklas Bendtner nyder stor respekt i Rosenborg, hvor han bliver beskrevet som en af de bedste angribere i klubbens historie.

Af Benjamin Lillelund

I år har Nicklas Bendtner spillet sin første sæson i Rosenborg, og det har været en stor succesoplevelse for den karismatiske dansker.

Bendtner har leveret mål stribe og været en væsentlig årsag til, at Rosenborg kommer til at vinde den norske liga.

Blandt andet derfor har Bendtner, der tidligere har været en festabe, fået et godt ry i den norske storklub. Det påstår den tidligere Rosenborg-træner Nils Arne Eggen.

- Nicklas er meget respekteret i Rosenborg. Ikke bare som fodboldspiller, men også som den person han er. Han er en klog, voksen og meget social mand. Jeg ved ikke, hvad han var før, men her er han jo blevet friluftsmenneske. Vi har jo en del fjelde i Norge. Og en del vand. Han er sportsfisker og naturvandrer.

- Nicklas kommer til at blive en af de bedste angribere i Rosenborgs historie, men det er svært at sammenligne generationer. Den bedste angriber, vi har haft, var jo Steffen Iversens far, Odd Iversen, men han tog ned og spillede for en baggårdsklub i Belgien (Racing Mechelen, red.). Vi har også haft Steffen Iversen, Harald Brattbakk og John Carew. Og de er forskellige. Men i Rosenborg prøver vi at bygge dem ind i et kollektivt mønster, så man får mest muligt ud af helheden. Der er Nicklas en central person lige nu, siger Eggen til BT Sporten.

I samme artikel forklarer holdkammeraten Jacob Rasmussen også, at Nicklas Bendtner fisker meget i sin fritid.