Skandinavien

Danskerduo igen afgørende for Bodø/Glimt

Philip Zinckernagel assisterede, og Kasper Junker scorede, da Bodø/Glimt spillede 2-2 med Vålerenga.

Mens Superligaen holder pause, ruller bolden fortsat i Norge, og her har to danskere fået en mere end glimrende start på sæsonen.

Med henholdsvis otte scoringer og ti oplæg samt ti scoringer og syv oplæg i løbet af de første 12 kampe havde Philip Zinckernagel og Kasper Junker i høj grad bidraget til, at Bodø/Glimt førte Eliteserien inden lørdagens udekamp mod Vålerenga.

Danskerklubben kom dog usædvanligt skidt fra start, og efter blot ét minut havde hjemmeholdet scoret. Et hjørnespark havnede for fødderne af Matthias Vilhjalmsson, der let kunne prikke bolden i mål.

Aron Dønnum var et lille kvarters tid senere tæt på at udbygge føringen, men Joshua Smits i Bodø/Glimt-målet diskede op med en fremragende redning.

Og det var vigtigt for gæsterne, for det gav dem mulighed for at spille sig ind i opgøret, hvilket netop var, hvad man gjorde. I det 35. minut fandt Zinckernagel holdkammeraten Jens Hauge, og han kunne efter en suveræn soloaktion sende kuglen i nettet til 1-1.

Kort inden pausen blev det desuden 1-2 til Bodø/Glimt, og her var Kasper Junker såmænd manden bag scoringen.

Bodø/Glimt indledte også anden halvleg med en god mulighed til Ulrik Saltnes, men herefter var det Vålerenga, der tog teten. Først havde Matthias Vilhjalmsson i midten af halvlegen en farlig afslutning, som ikke sad yderligt nok, og få minutter senere sendte Bard Finne bolden snært forbi den venstre oppasser.

Med 75 minutter spillet kom forløsningen dog, og det var denne gang Aron Dønnum, der sparkede sig selv på måltavlen ved at sende kuglen ind i nederste, venstre målhjørne.

Og sådan sluttede det. 2-2.

Bodø/Glimt mister dermed et lille skridt til Molde på andenpladsen, som forleden vandt 5-0 over Start, mens Vålerenga foreløbigt rykker op på rækkens tredjeplads.