Skandinavien

Danskerduo sikrede Malmö FF et enkelt point

Malmö FF spillede søndag aften 2-2 med Mjällby. Både Søren Rieks og Anders Christiansen kom på måltavlen.

Efter en svingede start under Jon Dahl Tomasson har Malmö FF lagt sig komfortabelt i spidsen af Allsvenskan, og forspringet til Elfsborg på andenpladsen skulle man forsøge at udbygge ude mod Mjällby søndag aften.

Men det var værterne, der kom bedst fra start, og selv om Malmö efterhånden kom bedre med i opgøret, var det også Mjällby, der lavede kampens første mål.

Mamudu Moro steg til vejrs efter et hjørnespark i det 24. minut, hvorefter angriberens hovedstad ramte Jonas Knudsen og gik i mål.

Knudsen var ikke langt fra at gøre skaden god igen syv minutter senere, hvor han sendte et langt indkast ind til Anders Christiansen, som sparkede på kassen, men heroisk Mjällby-forsvarsspil forhindrede danskeren i at udligne.

Efter 40 minutter fik Jo-Inge Berget mulighed for at udligne på straffespark, da en Mjällby-spiller havde haft hånden på bolden i eget felt, men angriberen misbrugte den store chance.

1-1 blev det til gengæld små ti minutter efter pausen.

Eric Larsson slog et indlæg ind til Søren Rieks, og med en stærk helflugter fik kantspilleren passeret Carljohan Eriksson i hjemmeholdets bur.

Det slog imidlertd ikke Mjällby ud, og de skulle komme i front igen yderligere ti minutter senere. Her slog Besard Sabovic et frispark fra højre, der sejlede hele vejen ind i nettet.

Jon Dahl reagerede ved at sætte Arnor Traustason og Amin Sarr ind, og det gav pote 72 minutter inde i opgøret, hvor Bonke Innocent sendte et indlæg i retning af Anders Christiansen, som konverterede til 2-2.

I slutminutterne blev også Oscar Lewicki sat på banen i jagten på den afgørende scoring, men det forblev ved 2-2 og et point til begge mandskaber.

Malmö FF har nu fire point ned til Elfsborg på andenpladsen, mens Mjällby ligger nummer otte i Allsvenskan med 20 point.