• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Efter trænerskifte: Dansker færdig som anfører

Foto: Getty Images

Mikkel Maigaard er ikke længere anfører i Strømsgodset, efter klubben fyrede den racismeanklagede Henrik Pedersen.

Af Anders Dehn

De ledende skikkelser i Strømsgodset er faldet på stribe i de seneste uger i kølvandet på racismeanklagerne mod daværende cheftræner Henrik Pedersen. Pedersen har selv trukket sig, det samme har sportschefen, bestyrelsesformanden og direktøren.

Nu mister klubbens danske anfører, Mikkel Maigaard, også sin post. Det er mindre dramatisk for ham, da han trods alt bliver i klubben, men han skal altså ikke længere være kaptajn. Det skal i stedet Gustav Valsvik.

Allerede for et par uger siden luftede norske Eurosport muligheden for, at Maigaard ville blive droppet som anfører med henvisning til, at han på mange måder var Henrik Pedersens højre hånd. Nu bekræfter klubben skiftet.

Maigaard utrykker dog forståelse med valget.

- Jeg respekterer trænernes beslutning og har forståelse for, at de vil have noget nyt ind i rollen i en krævende periode. Mit fokus nu er på at blive min lyskeskade kvit og komme tilbage i fodboldtræning så hurtigt som muligt, siger danskeren.

- Selv om jeg ikke længere er anfører, så ønsker jeg at bidrage på min måde og hjælpe holdet. Det har været en vanskelig tid for klubben. Nu er det vigtigt, at alle tager ansvar og trækker i samme retning.

Forløbet med anklagerne mod Henrik Pedersen og de efterfølgende konsekvenser var et uskønt et af slagsen. Mikkel Maigaard kritiserede undervejs den daværende ledelse.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020