Video : Tipsbladet
Skandinavien

Grønbæk i høj kurs: Så god er han

Albert Grønbæks tid i Bodø/Glimt kan meget vel snart være talte, og når man tager et blik på hans tal fra den forgangne sæson, så kan man tydeligt se, at han er en profil i ligaen.

Albert Grønbæk har haft masser at smile af det seneste tid, og det smil forsvinder nok ikke lige fremover. 

Danskeren har nemlig taget sit niveau til nye højder i norske Bodø/Glimt, og i sidste sæson var han så god, at TV2 Norge kårede ham som ligaens bedste spiller. De skal nok også nyde ham så længe, han er der, for Grønbæk rygtes heftigt væk, og i weekenden kom det så frem, at MLS-klubben Charlotte FC havde fået afvist et bud på 65 millioner kroner.

Tager man et kig over tallene fra seneste sæson, så viser de tydeligt, at Grønbæk er klar til at rykke skridtet opad. For han var god - rigtig god. 

Tal fra Opta viser, at Grønbæks slutprodukt var fremragende, hvilket 16 mål og oplæg vidner om. Kun danske Mikkel Maigaard kunne matche det af alle midtbanespillere i ligaen.

Seks spillere var involveret i flere mål, men de var alle angribere eller fløjspillere. 

Det giver også mening, at Grønbæk nettede hele ni gange, for han var glad for at skyde på mål. Kun danske Victor Torp sendte flere afslutninger afsted, hvis man ser på ligaens midtbanespillere.

Udover at Grønbæk er skydegal og kampafgørende, så er han også en af ligaens mest kreative spillere. Han er i top fem, når det kommer til at skabe chancer, og bemærkelsesværdigt er det, at de alle er fra åbent spil. Derudover er han den spiller, som lykkedes med næstflest driblinger i hele ligaen, hvilket vidner om, at han bestemt ikke er en spiller, som gemmer sig. 

Ser man på nedenstående grafik, så vidner det også om en spiller, der formår at sætte spillet nær modstanderens målfelt, så det høje antal oplæg og chancer er bestemt ikke tilfældigt. 

Skulle Albert Grønbæk skifte, så får hans nye klub en spiller, som tydeligvis sætter sit præg på modstanderens sidste tredjedel, og som ikke er bange for at tage ansvar på sine skuldre. Det er sådan noget, som klubber betaler mange penge for, og det har Charlotte FC tydeligvis også i sinde.