• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Ole Hoffskov

Nicolai Høgh: Dårlig kemi med cheftræneren

Nicolai Høgh: Dårlig kemi med cheftræneren
Illustration

Nicolai Høgh har ikke det bedste forhold til Vålerengas cheftræner Kjetil Rekdal, og det er en af grundene til, at han nu vil finde en ny klub.

Af Ole Hoffskov

Den tidligere Esbjerg-spiller Nicolai Høgh ved godt, hvad han skal bruge en del af januar måned på. Han skal nemlig finde en ny klub, efter at opholdet i norske Vålerenga de seneste to måneder er kørt fuldstændig af sporet. En del af forklaringen skal findes udenfor banen, hvor forholdet til cheftræner Kjetil Rekdal har været på frysepunktet.

- Det har ikke været to gode måneder, det må jeg indrømme. Træneren har ikke været tilfreds med mine præstationer, og det gjorde han også klart for mig på et møde. Siden har jeg ikke spillet. Det er fair nok. Det må jeg tage til mig. Jeg tror, at det er hele forsvaret her i Vålerenga, han har været utilfreds med - og så har han valgt at lade det gå ud over mig, siger Nicolai Høgh til tipsbladet.dk og fortsætter:

Læs også: Nicolai Høgh synes færdig i Vålerenga

- Der har aldrig været den bedste kemi mellem mig og Kjetil. Jeg tror, at vi kom skævt ind på hinanden fra start, og det har så aldrig løst sig. Han er mere en manager end en cheftræner, så han viser sig ikke så meget. De gange, vi har snakket sammen, har kemien ikke været god.

Til gengæld har Nicolai Høgh nydt at arbejde sammen med Vålerengas danske assistenttræner Michael Schjønberg.

- Jeg er glad for, at jeg har haft Schjønberg, og han har også fortalt mig, at min indsats til træning har været god. Det har jeg selvfølgelig taget til mig, selv om Kjetil synes, jeg har været for dårlig. Generelt vil jeg sige, at det er uhyggelig svært at være forsvarsspiller i Vålerenga. Vi træner næsten kun angrebsspil. Vi forsvarsspillere skal mere eller mindre bare føre bolden frem. I Danmark blev der trænet mere specifikt med at forsvare, og det har jeg savnet, fastslår 31-årige Høgh.

Han fortryder imidlertid ikke skiftet fra Esbjerg til Vålerenga i sommeren 2013.

- Nej, overhovedet ikke. Og jeg er også stadig sulten efter at spille fodbold. Oslo er en fed by, og jeg har fået en dejlig kæreste, så mange ting har været rigtig godt i Norge. Bare ikke fodbolden de sidste to måneder. Det har været lidt svært. Jeg startede inde den ene kamp og var så helt ude af truppen til den næste. Det har ikke været særligt motiverende at tage til træning hver dag, men jeg har gjort mit bedste, siger han.

Nu skal Nicolai Høgh på jagt efter en ny klub, og en tilbagevenden til dansk fodbold er i spil. Men det kan også blive en klub sydpå, hvor der lige nu er konkret efterspørgsel efter ham.

- Jeg skal væk fra Norge. Det kan selvfølgelig godt blive Danmark - jeg var i kontakt med en dansk klub i sommer, men det skifte blev ikke til noget. Lige nu har jeg modtaget et konkret tilbud fra en klub sydpå, som jeg tygger lidt på. Jeg skal have min kæreste med mig, og der er mange ting, der skal gå op. Jeg tager det stille og roligt, slutter Nicolai Høgh.

Han vil ikke oplyse, hvilken dansk klub der var ude efter ham i sommer.

Superliga

Optakt: AGF - FC Midtjylland

AGF har åbnet foråret med to sejre i to kampe, og nu venter en meget svær modstander i FC Midtjylland, der ligeledes ...

Mere Superliga

Fokus