Foto: Getty Images
Skandinavien

Trods dyrt dansker-salg: Rosenborg skal fyre folk

Økonomien halter i den norske traditionsklub, der ikke har spillet i Europa siden 2019.

Det er ikke engang et år siden, at Rosenborg solgte den danske angriber Casper Tengstedt til Benfica for omkring 70 millioner kroner. Alligevel er den store traditionsklub i økonomiske vanskeligheder.

Det kan både VG og Adresseavisen fortælle, hvor det står klart, at virkeligheden i danskerklubben nu er sådan, at de skal have reduceret godt 4,5 millioner danske kroner i budgettet for at opnå balance.

Derfor kan de ikke se nogen anden udvej end nedskæringer, og her står det sådan til, at der er ti stillinger i klubben, som bliver fjernet.

- Det er klart, at det er alvorligt, men vi gør det som et led i at få styr på økonomien og opstille et organisations-struktur, der er designet til at imødekomme klubbens behov. Rosenborg er faktisk sat op til at spille i Europa fire ud af seks år. Nu har vi ikke spillet i Europa siden 2019, og det gør vi heller ikke i 2024, fortæller daglig leder Tore Bjørseth Berdal til VG.

I de seneste tre år har de været over 70 millioner kroner i minus, og derfor betød salget af førnævnte Casper Tengstedt enormt meget for deres økonomi.

Desuden er det en klub, som er uden cheftræner, og efter den tidligere Viborg-cheftræner Jacob Friis valgte at blive assistent i tyske Augsburg, så er de stadig ude efter at finde den næste til rollen.

- Vi arbejder stadig intensivt på trænerjagten og har hele tiden sagt, at økonomien får indflydelse, men derudover ændrer det ikke på trænerjagten, fortæller Berdal. 

I øjeblikket har klubben en enkelt dansker i form af Emil Frederiksen, men tidligere har spillere som Nicklas Bendtner og Carlo Holse været i klubben.

En tidligere Brøndby-spiller kan også være på vej ud af svingdøren i klubben. Læs mere om det her.