• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

25.000 på højkant: FCK protesterer over advarsel

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København har appelleret det gule kort, Mathias "Zanka" Jørgensen modtog mod Brøndby IF.

Af Ole Hoffskov

FC København har protesteret over det gule kort, Mathias "Zanka" Jørgensen modtog efter 83 minutter af søndagens opgør mod Brøndby IF.

Dommer Jakob Kehlet stangede det gule kort ud til "Zanka", fordi han i et øjeblik fulgte med på dommerens VAR-skærm, mens en situation blev kigget igennem. Det var på opfordring fra fjerdedommeren, at advarslen blev givet.

FC København har protesteret over det gule kort, fordi Mathias "Zanka" Jørgensen ikke forlod banen for at kigge på VAR-skærmen. FCK er af den opfattelse, at der i fodboldloven kun skal gives en advarsel, hvis en spiller befinder sig i det såkaldte "review-område".

- FCK har endnu ikke modtaget kampresuméet, men for at kunne nå at protestere inden fristens udløb, har vi rykket for den. Vi er nu blevet oplyst om, at det gule kort er givet for en såkaldt A1 forseelse, hvor spilleren ”indtræder på, genindtræder på eller forsætligt forlader banen uden dommerens tilladelse”.

- Det harmonerer ikke med den begrundelse, der blev givet både under og efter kampen, og vi finder det besynderligt, at det nu er tale om en anden forseelse, end den vi blev oplyst flere gange.

- Vi ønsker med denne protest at få klarhed over, hvorfor forklaringen på det gule kort er ændret fra den, der blev givet i forbindelse med kampen til det, der kommer til at fremgå af kampresumeet, og vi mener derfor samtidig, at advarslen blev givet på et ikke-strafbart grundlag og bør annulleres.

Advarslen til Mathias "Zanka" Jørgensen betyder, at han har karantæne, når FC København brager sammen med FC Midtjylland på søndag. Hvis det gule kort fra Brøndby-kampen omstødes, kan forsvarsspilleren være med i opgøret.

Det koster 25.000 kroner at appellere en kendelse til Fodboldens Disciplinærinstans. De penge får FCK retur, hvis instansen giver medhold i klagen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus