• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AaB har ingen købsoption på nyerhvervet tysker

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB kunne torsdag præsentere Philipp Ochs som ny spiller på en et-årig lejeaftale, og tyskeren er næppe at finde i Aalborg mere end et år. Transferen er opstået grundet en god relation mellem AaB og Hoffenheim.

Af Ole Hoffskov

AaB kunne torsdag formiddag præsentere sommerens første transfer. Ganske som ventet har nordjyderne sikret sig den tyske offensivspiller Philipp Ochs, der er lejet i Bundesliga-klubben Hoffenheim for resten af indeværende sæson. Ochs står noteret for 26 førsteholdskampe for Hoffenheim, men i denne sæson var udsigterne til spilletid ikke gode, og derfor er han nu at finde i det nordlige Danmark.

I AaB glæder man sig over tilgangen af Philipp Ochs, og for de nordjyske fodboldfans gælder det om at nyde tyskeren, mens man har ham. I de fleste lejeaftaler indgår en købsoption, der giver lejeren mulighed for at købe den pågældende spiller til en fastlagt pris efter aftalens ophør, men det er ikke tilfældet i aftalen med Philipp Ochs.

Læs også: AaB lejer tysk U21-landsholdsspiller i Hoffenheim

- Det har ikke været muligt at få en købsoption. Philipp kan styrke vores hold på den korte bane, og så må vi jo tage en snak efter denne sæson og finde ud af, hvad der skal ske. Vi har mange talentfulde spillere i truppen, som vi tror rigtig meget på, og derfor er vi tilfredse med, at vi nu har Philipp på en lejeaftale, siger Allan Gaarde, der er sportsdirektør i AaB, til tipsbladet.dk.

Philipp Ochs kan dække flere positioner i offensiven, men han er primært hentet til AaB som angriber, og Allan Gaarde har store forventninger til den tyske nyerhvervelse.

Læs også: Hoffenheim: Ochs kan spille på højt niveau i AaB

- Han er fast mand på Tysklands U21-landshold, og det har helt sikkert også spillet en rolle i hans overvejelser. Der er en U21-slutrunde næste sommer, og den vil han selvfølgelig gerne med til. Det er en spiller, som er uddannet i et af de allerbedste miljøer i tysk fodbold, og vi er utrolig glade for, at han nu skal spille for AaB, siger han.

At Philipp Ochs skal spille i bolsjestriber skyldes ikke mindst en rigtig god relation mellem AaB og Hoffenheim. Den gode relation har tidligere været tæt på at kaste en transfer til AaB af sig.

- Vi har et godt forhold til Hoffenheim, og det er ikke første gang, vi er i dialog med dem om en spiller. Sidste sommer var vi tæt på at hente en spiller i klubben, men det blev så ikke til noget. Vi mødte dem i en testkamp for et par år siden, og vi har mange personlige relationer i klubben, siger Allan Gaarde og tilføjer:

- De sætter uden tvivl også pris på AaB. De ved, at vi opfører os ordentligt, og at vi arbejder professionelt og kan tilbyde vores spillere et godt miljø. Sådan en klub vil man altid gerne udleje sine spillere til.

Det er kun et år siden, at Philipp Ochs tiltrak sig interesse fra den russiske storklub Zenit Skt. Petersborg.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020