Video : Tipsbladet
Superliga

AC Horsens-midt før bundbrag: Den er sindssygt vigtig

AC Horsens går benhårdt efter sæsonens første sejr i fredagens bundgys mod Lyngby Boldklub.

Otte kampe, nul sejre, to uafgjorte og seks nederlag.

Det er status for både Lyngby Boldklub og AC Horsens, inden de to mandskaber tørner sammen fredag aften i, hvad der må betegnes som en sand bundgyser. 

Lyngby Boldklub og AC Horsens var af mange spået en sæson i den tunge ende, og sådan er det lige præcis gået indtil videre. Nu sigter begge hold efter den første sejr, og i Horsens er man fortrøstningsfulde.

- Kampen er sindssygt vigtig på mange måder. Det er to mandskaber, der ligger lige dårligt, og begge hold har brug for snart at få en sejr. Vi hungrer efter at vinde en kamp, og vi har en stor tro på os selv. Kan vi vinde, vil det være et skridt hen imod at genopbygge os selv og ramme det niveau, vi ved, vi kan, siger midtbanespilleren Jonas Thorsen til tipsbladet.dk.

Læs også:Lyngby-stopper testet positiv for Covid-19: Misser bundbrag

De to mandskaber har lige mange - eller få - point, men AC Horsens indtager sidstepladsen på grund af en dårligere målscore. Det spiller dog ikke den store rolle i det østjyske.

- Vi bruger ikke tid på at kigge på tabellen – det kan man så også påstå, at der nok er en god grund til, at vi ikke gør. Den lader vi pænt være, siger Thorsen med et grin og fortsætter:

- Vi fokuserer på os selv og på det, vi kan forbedre. Vi har spillet mange tætte kampe, så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi sagtens kan begå os, men vi har savnet noget kynisme i de afgørende situationer. Jeg ved godt, det måske lyder lidt klicheagtigt, men jeg føler ikke, at det er meget, vi mangler.

Noget, der i hvert fald mangler, er sejre, og sejre har det som bekendt med at avle selvtillid, mens nederlag kan gøre det modsatte. Jonas Thorsen melder dog om stor tro på egne evner i AC Horsens.

Læs også:AC Horsens i krise: For let bare at se på træneren

- Vi er slet ikke ramte på selvtilliden. Det føler jeg ikke, men omvendt kunne jeg da også godt mærke, da vi mødte SønderjyskE, at det er et hold, der virkelig har tur i den lige nu. Når man har det, er der mange ting, der går nemmere, og marginalerne har det med at falde ud til ens fordel. Og det har vi savnet, siger Jonas Thorsen, der har opskriften klar mod Lyngby:

- Vi skal bruge flere kræfter end Lyngby, og vi skal forsvare os godt. Og så skal vi stå sammen som et hold. Der må ikke være nogen som helst tvivl om, hvor vi har hinanden. Hvis den opstår, er det næsten det værste. Men jeg føler, at vi har lagt en god plan, og jeg glæder mig til kampen.

Der er kampstart mellem Lyngby Boldklub og AC Horsens fredag aften klokken 19.00. 

Læs også:Bo Henriksen om trænerfremtid: Kan ikke forestille mig comeback

Læs også:AC Horsens-sportschef afviser trænerfyring: Vil tippe marginalerne

Læs også:Lyngby-spiller bliver kimet ned fra udlandet efter drømmemål