• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Andreas Augustsson skifter til svenske Elfsborg og bliver dermed holdkammerat med Jesper Christiansen.

Af Anders Junge Ernst

AC Horsens har mistet en af holdets helt store profiler.

Holdets svenske forsvarsstyrmand, Andreas Augustsson, skifter således til Elfsborg, hvor han har skrevet under på en 2-årig aftale. Det meddeler AC Horsens i en pressemeddelelse, hvor holdets sportsdirektør, Jesper Hansen, deler storer roser ud til spilleren.

- Andreas Augustsson har været en god mand for AC Horsens i de seneste to år og han var en af vores bedste spillere i efteråret. Han er en ledertype, super professionel og han har været med til at bibeholde vores stærke træningskultur. Vores fysiske træner Uffe A. Hansen har arbejdet godt med Andreas Augustsson, der vel aldrig har været bedre end netop nu.

-Han havde egentlig kontrakt frem til sommer, men det ville være svært for os at forlænge den ud fra hans familiemæssige forhold, økonomien og hans - fodboldmæssigt - høje alder. Nu får vi en transfersum for ham og det er en god løsning for alle parter, fortæller sportsdirektør Jesper Hansen.

Selv ser Augustsson frem til at vende tilbage til Sverige, omend han er taknemmelig for de oplevelser, han har haft i den østjyske klub.

-  Jeg har haft en fantastisk tid i AC Horsens, men timingen er perfekt i forhold til at vende hjem til Elfsborg. Elfsborg havde sandsynligvis fundet en anden midterforsvarer, hvis jeg havde opfyldt min kontrakt frem til sommer, så jeg er glad for denne løsning. Familiemæssigt er det også det rigtige for os, for min kone har haft svært ved at finde arbejde i Horsens og hun har langt bedre muligheder i Sverige, fortæller Andreas Augustsson.

- Sportsligt var det tungt at rykke ned i 1. division og også unødvendigt, for vi havde for meget kvalitet på holdet til at rykke ned, men det er kun gået en vej, siden Johnny Mølby kom til klubben for halvandet år siden. Det var været sjovt og udviklende, og AC Horsens er en klub på vej fremad. Jeg er meget imponeret over den træningsmentalitet, der er i AC Horsens. Spillerne er villige til at arbejde hårdt, der er høj kvalitet i samtlige træningspas og det skyldes både trænere, spillere og kulturen. Det har været fantastisk at være en del af og jeg har ikke oplevet en bedre træningsmentalitet i andre klubber, fortæller den 34-årige svensker.

Andreas Augustsson kom til AC Horsens fra netop Elfsborg tilbage i 2009.

Superliga

Optakt: AGF - FC Midtjylland

AGF har åbnet foråret med to sejre i to kampe, og nu venter en meget svær modstander i FC Midtjylland, der ligeledes ...

Mere Superliga

Fokus