AC Horsens kollapser og rykker ud

Det bliver ikke til mere Superliga for AC Horsens efter denne sæson. Klubben rykker ned i 1. division.

AC Horsens rykker ud af Superligaen, efter at klubben fredag smed en 3-0-føring og måtte nøjes med uafgjort mod lokalrivalen Vejle Boldklub.

Østjyderne kunne ikke tåle at smide point, og længe så det ud til, at de hjemme på Casa Arena i hvert fald ville udskyde nedrykningen en smule.

Efter 52 minutter var AC Horsens foran 3-0, men Vejle satte en slutspurt ind og scorede tre kasser i kampens afslutning.

Indskiftede German Onugkha stod bag alle Vejles scoringer. Den sidste satte han ind i det sidste minut af den ordinære spilletid.

Dermed er AC Horsens' chancer for overlevelse ovre. Med fire kampe tilbage er der 13 point op til netop Vejle på den placering, der sikrer en sæson mere i Superligaen.

AC Horsens har været i Superligaen siden 2016.

Vejle Boldklub sikrede sig et vigtigt point i overlevelseskampen, hvor klubben skal forsøge at holde Lyngby Boldklub bag sig.

I fredagens opgør var Vejle bedst i indledningen, men manglede at spille sig frem til de helt store chancer.

Anderledes effektiv var Horsens, der før pausefløjt fik to af spillets allerstørste muligheder fra 11-meterpletten.

Først blev Horsens' offensive profil Louka Prip nedlagt efter 21 minutters spil. Efter en VAR-gennemgang blev straffesparket dømt, og Prip sparkede den sikkert ind.

Louka Prip fik på ny en hovedrolle, da han kort før pausefløjt blev nedlagt af Vejles back Kevin Yamga. Prip sparkede igen selv og sendte sikkert Horsens på 2-0.

Anden halvlegs start var et sandt chancehav, som Horsens slap bedst fra. Efter 52 minutter erobrede Horsens bolden højt, hvorefter angriber Lirim Qamili sikkert sparkede bolden i mål til 3-0.

Men så faldt det hele fra hinanden for Horsens.

Vejle reducerede efter 63 minutter, da den indskiftede angriber German Onugkha sparkede en løs bold i nettet efter et hjørnespark.

I kampens slutminutter scorede Onugkha to gange mere og sendte Horsens ned i landets næstbedste række.

Vejle Boldklub reddede sig selv et vigtigt point i kampen om at undgå nedrykning.