• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Afslører årelange forhandlinger med FC København

Foto: Getty Images

Forsvarsgeneralen David Khocholave skulle bruge flere år på at lande en aftale med FC København.

Af Ole Hoffskov og Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Parken.

FC Københavns forsvarsklippe David Khocholava spillede ikke nogen hovedrolle mod afslutningen af sæsonen, da han har siddet ude med en skade de seneste uger.

Alligevel havde han masser at glæde sig over, da Tipsbladet og den øvrige skrevne presse fangede ham efter sæsonens sidste kamp mod Randers FC. Opgøret endte uafgjort, men FC København kunne bagefter for anden sæson i streg fejre et dansk mesterskab.

Det er efter en lang sæson med mange bump på vejen, hvor man indledte med flere dårlige præstationer i Superligaen, som ledte til fyringen af Jess Thorup.

Herfra har Jacob Neestrup rettet op på en skude, der var tæt på at nå afgrunden, og det har krævet masser af hårdt arbejde ifølge forsvarsgeneralen David Khocholava.

- Du kan ikke vinde mesterskabet og pokalen uden hårdt arbejde, så uanset hvor svært eller smertefuldt det hele er, så gør vi bare alt for at tro på tingene, siger han til Tipsbladet og den øvrige skrevne presse.

Georgieren satte også ord på sine følelser for FC København, som han brugte flere år på at forhandle en aftale på plads med, før han endelig landede i den danske hovedstad i sommeren 2021. 

- Klubben betyder alt for mig. Det var ikke kærlighed ved første blik, for jeg brugte to og et halvt år på at forhandle en aftale på plads. Min relation til Parken og Sektion 12 startede for længe siden, så da jeg kom her, elskede jeg allerede stedet.

- Det er bare et fantastisk sted. I svære tider gør fansene så meget for os, så vi skal vise dem respekt. De er vores 12. mand. Hver gang, vi spiller hjemme, giver de os en fordel.

30-årige David Khocholava kom til FC København fra Shaktar Donetsk tilbage i sommeren 2021, men klubberne spillede faktisk en træningskamp mod hinanden i 2019, hvor "Løverne" fik lejlighed til at se Khocholava an på helt tæt hold, og det var her, interessen fra FCK for alvor opstod.