18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

AGF - FC København

FCK røg ned på tredjepladsen efter torsdagens nederlag til FC Midtjylland og er dermed tvunget til sejr, når de tirsdag gæster AGF på Ceres Park.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19:00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3+

Holdnyt:
AGF:
‘’De Hvii’e’’ må efterhånden være rimelig opsatte på at få spillet sæsonen til ende og komme på tiltrængt sommerferie.

Rösler og co. havde lagt alle æg i pokalkurven, men fejlede som bekendt i finalen mod Silkeborg, og nu er der reelt set ikke meget mere at stile efter i denne sæson.

I Superliga-regi har aarhusianerne spillet et undervældende forår og er således fortsat uden sejr efter otte kampe i mesterskabsspillet. Heraf hele seks nederlag.

Torsdag tabte AGF for sjette kamp i streg, da Silkeborg igen trak det længste strå, præcis som i pokalfinalen en uge forinden.

Ved den lejlighed spillede AGF ellers en ganske god første halvleg, hvor de for en gang skyld skabte masser af chancer i åbent spil, men bolden ville bare ikke ind over stregen, og særlig topscorer Patrick Mortensen står tilbage som en halvstor synder.

Efter pausen dalede Röslers tropper til gengæld i niveau, hvorfor det også var forholdsvist fortjent, at Silkeborg løb med alle tre point i det jævnbyrdige opgør.

En del af forklaringen på den dårlige stime af resultater er selvfølgelig de mange fravær, som AGF har måtte kæmpe med til stort set alle kampe, og også denne gang er listen af fraværende spillere omfattende.

Eric Kahl er i karantæne, mens Mikkel Duelund, Michael Akoto, Tobias Mølgaard, Janni Serra, Jonas Jensen-Abbew, Mats Knoester og Kevin Yakob alle misser opgøret med skader.

FC København:
Mens AGF’s sæson de facto er så godt som overstået, er der langt mere på spil for FCK, som er en del af den historisk tætte guldstrid.

De forsvarende danske mestre spillede sig for første gang siden starten af december tilbage på førstepladsen med forrige rundes flotte derbysejr over Brøndby, men allerede få dage efter blev de smidt tilbage i køen igen med et skuffende hjemmebanenederlag til FC Midtjylland.

FCK kom ellers flot ud af starthullerne ved den lejlighed, og var FC Midtjylland klart overlegne i forhold til spil og chancer i kampens indledning.

Undervejs gjorde københavnerne det dog umådeligt svært for dem selv, da først Grabara og siden Vavro lavede et par kæmpe brølere i de bagerste geledder, som resulterede i en pauseføring på 2-0 til midtjyderne.

Neestrups tropper jagtede og jagtede efter pausen, uden dog for alvor at spille sig frem til helt åbne scoringsmuligheder. En sen straffescoring af Goncalves sørgede for en hektisk afslutning, men det var ikke nok til at undgå et smerteligt nederlag.

Nu halter de københavnske guldbejlere igen efter i mesterskabskampen med tre point op til FC Midtjylland og et op til Brøndby og skal dermed håbe på, at de to hold når at glide i en bananskræl eller to i sæsonens to sidste runder, mens FCK selvfølgelig skal gøre deres med sejre over AGF og FC Nordsjælland.

David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Roony Bardghji er ude med skader, og Andreas Cornelius er heller ikke blevet kampklar.

Karantæner:
AGF: Eric Kahl
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (3-4-3): Peacock-Farrell - Beijmo, Tingager, Kristensen - Andersen, Madsen, Poulsen, Links - Bech, Mortensen, Anderson 

FC København (3-4-3): Grabara - Vavro, Diks, McKenna - Ankersen, Mattsson, Falk, Jelert - Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

Dom:
FCK skal bruge en sejr tirsdag aften mod AGF for at være sikre på at holde gulddrømmen i live til sidste spillerunde.

Hvis man ser bort fra de to kæmpe personlige fejl i kampen mod FC Midtjylland, leverede ‘’løverne’’ faktisk en glimrende spillemæssig indsats, og hvis de kan ramme samme niveau igen skal de nok finde tilbage på sejrssporet her.

AGF har nemlig haft det umådeligt svært i mesterskabsspillet, hvor de har tabt de seneste fem kampe, og med en fortsat omfattende fraværsliste, er det svært at se dem stille noget op mod et FCK-hold med kniven for struben.

3-0 til Neestrup og co.

Spilforslag:
FCK - 1.5 (AH) til odds 2.43 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.