• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AGF har fejlet: Ham skulle de ikke have solgt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fodboldekspert Mikkel Bischoff ser flere årsager til, AGF lige nu er inde i en dårlig periode.

Af Ole Hoffskov

Mundvigene hænger nedad i Smilets By i øjeblikket.

AGF er inde i en vanskelig periode på fodboldbanen, hvor det blot er blevet til en enkelt sejr i de seneste ni kampe. Torsdag skal århusianerne oppe sig gevaldigt for ikke også at ryge ud af pokalturneringen. Før semifinale-returkampen mod Randers FC har AGF et efterslæb på 0-2.

En decideret krise er der dog ikke tale om i AGF, mener Mikkel Bischoff, der er fodboldekspert hos Discovery Networks.

- Det er en svær situation for AGF i øjeblikket. Der er meget snak om energi, og det, synes jeg, har manglet på holdet på det seneste, selv om det jo er noget, David Nielsen for alvor er eksponent for. Men det hænger nok også sammen med, at selvtilliden i øjeblikket ikke er så høj, siger Bischoff til tipsbladet.dk.

Er der grund til at være bekymret på AGF's vegne?

- Både ja og nej. Man skal huske, at David Nielsen faktisk fik en rigtig dårlig start som AGF-træner, og der har været flere perioder med dårlige resultater. Hver gang har de formået at rejse sig igen. Man tænkte bare, at de ikke ville have sådanne perioder længere, men på den lange bane er jeg ikke nervøs.

Eksperten peger konkret på tre ting, der er årsag til de svigtende AGF-resultater. Den ene forklaring daterer sig helt tilbage til januars transfervindue, hvor AGF solgte Nicklas Helenius til Silkeborg IF. 

- Jeg savner flere ideer i offensiven. Det er ikke nok bare at smække en lang bold frem til Patrick Mortensen. AGF skal blive bedre med bolden og til at skabe noget i det opbyggende spil, siger Mikkel Bischoff og tilføjer:

- Jeg savner også noget mere bredde. Jeg oplever ikke, at AGF bliver bedre, når de skifter ind, og det er selv om, at der sidder nogle gode navne på bænken. Jeg synes, det var en stor fejl at lade Nicklas Helenius gå. AGF har helt klart mistet et offensivt våben efter hans afsked. Det kan godt være, at han selv ville væk, men AGF havde ham jo på kontrakt, så det skulle de have stillet sig i vejen for.

- Endelig synes jeg, at defensiven har vaklet på en måde, man ikke har set så ofte tidligere, men det hænger retfærdigvis også sammen med, at AGF har været hårdt ramt af skader på de defensive positioner. 

AGF er aktuelt på fjerdepladsen i Superligaen. Der er tre point ned til FC Nordsjælland og seks point ned til Randers FC. Mikkel Bischoff tror kun, at det går én vej herfra for "Byens Hold".

- Jeg tror, de bliver nummer fem eller seks. FC Nordsjælland er gode i øjeblikket, og Randers FC har AGF det altid svært med, så det vil være mit bud, siger han.

AGF møder Randers FC i pokalsemifinalen torsdag aften, mens der venter en udekamp mod Brøndby IF på søndag i Superligaen - læs optakt til pokalkampen her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020